Zbirka rešenih zadataka iz matematike

za pripremu prijemnog ispita na FON
Autor Goran Živadinović
ISBN 978-86-7466-962-4
Strana: 252 Format: B5/ćirilica Povez: Meki Masa: 400 g
Cena
1.650 rsd
1.617 rsd

Preuzmite:

ZBIRKA_MAT_FON-Isecak.pdf (√)

O knjizi

Zbirke slične ovoj obično zbog uštede prostora pretpostavljaju da budući student raspolaže potrebnim predznanjem iz Matematike stečenim u prethodnom školovanju. Ovde je korišćen drugačiji pristup. Da se istakne i uvežba neophodno predznanje, u uvodu svakog zadatka je dat spisak obrazaca, identiteta, teorema, koji će biti korišćeni u zadatku. Iako se obrasci u uvodu svakog zadatka često ponavljaju, opterećujući tekst i povećavajući broj strana, autor se opredelio za ovakav pristup da bi korisniku Zbirke olakšao praćenje postupka rešavanja zadatka, jer će čitalac imati lak uvid u neophodno uvodno znanje i matematičke
„alate“ koji će se koristiti i koji su zato dati u uvodu svakog zadatka. Time čitalac ne mora da traži tu materiju na nekom drugom mestu. Obrasci iz uvodnog dela su označeni rednim brojevima sa prefiksom „U“. Svaki zadatak sa prijemnog ispita ima nekoliko ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan tačan. Da bi zadaci ove Zbirke bili saobrazni zadacima sa
prijemnih ispita svaki zadatak je tako postavljen da ima jednoznačan odgovor:
brojčanu vrednost ili algebarski izraz. Na primer umesto da se u tekstu zadatka traže rešenja neke jednačine može se tražiti zbir njihovih rešenja.
Nadam se da će Zbirka korisno poslužiti budućim studentima Fakulteta
organizacionih nauka, kao i studentima fakulteta sa sličnim sadržajem i obimom gradiva, i zahvalan sam svima koji ukažu na greške i nedostatke.
Recenzentima dr Milošu Drezgiću, dr Ljubivoju Popoviću, mr Zoranu Miškoviću autor je zahvalan na izvršenoj recenziji. Svaku njihovu sugestiju, ukazivanje na greške, i predloge da tekst bude bolji autor je sa zahvalnošću prihvatio.
Zahvalan sam i mojoj supruzi Dragani Živadinović, koja mi je dala podršku pri pisanju Zbirke i koja je ukazala na neke greške u tekstu.

Detaljan opis

Iz iste oblasti

Laserske tehnike i metrologija u ferenzičkim naukama
Stevo Jaćimovski, Anđelka Milosavljević, Radovan Radovanović, Milesa Srećković
korice/k000553d2b.jpg
Cena: 1.940 rsd
Riemann-ova zeta-funkcija: i njena primena na izračunavanje određenih suma i integrala
Milorad Stevanović, Predrag Petrović
korice/k000436d2b.jpg
Cena: 1.617 rsd
Modeli statističkog učenja
Milica Maričić, Marina Ignjatović, Veljko Jeremić
korice/k000505d2b.jpg
Cena: 10.780 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd