Tolerancije i kontrola kvaliteta čeličnih otkovaka

Autor Dragan Ilić
Oblast Mašinstvo
ISBN 978-86-6048-004-2
Strana: 163 Format: B5 Povez: Mek Masa: 350 g
Ključne reči Čelični otkovci, Tolerancije, Ulazna, procesna, NDT i završna kontrola kvaliteta u kovanju, Primena mernih kartica
Cena
1.650 rsd

Preuzmite:

DetaljanSadrzaj.pdf (√)

O knjizi

Autor je u priručniku Tolerancije i kontrola kvaliteta čeličnih otkovaka uložio trud da deo EU normi, koji se specifično odnosi na mašinsku industriju i procese toplog oblikovanja čelika, pojasni i sažme u vidu uputstava za upoznavanja sa aktuelnim propisima i procedurama i njihovom primenom u industrijskom inženjeringu i kovačkoj praksi. Ovaj priručnik predstavlja jedan od prvih pokušaja da se pomogne u procesu uključivanja domaće kovačke industrije na tržište EU, kroz upoznavanje i razumevanje sistema upravljanja kvalitetom tog tržišta.

Preduslov za izlazak na tržište koje je strogo regulisano propisima i pravilima, kao što je tržište EU, je i potpuno razjašnjenje zahteva datih u EURONORM standardima za svaku granu industrije, pa tako i za ovu. Priručnik može da bude od velike koristi onima iz kovačke industrije (sa naglaskom na sveobuhvatnoj kontroli kvaliteta iz te oblasti), koji tek započinju privrednu saradnju i prilagođavanje propisima EU.
Priručnik svakako može biti koristan za studente, stručnjake i tehnička lica iz područja industrijskog inženjeringa koje obrađuje, jer sadrži dosta različitih ivrlo bitnih informacija na jednom mjestu koje uveliko prevazilaze temu samog rada.

Detaljan opis
O autoru

Dragan Ilić je po obrazovanju vojni mašinski inženjer. Nakon raspada Jugoslavije prelazi u privredu i posebno se posvećuje problematici kontrole kvaliteta. Obzirom na nedostatak literature iz ove oblasti, odlučuje se da objavi rad koji bi bio koristan kako stručnoj javnosti, tako i studentima i učenicima. O sebi voli da kaže da je rođen 1959. godine i da još nije umro.. Ovaj stručni rad posvećuje svojim dragim profesorima Ph.D. in physics Vladimiru Joksimoviću i Pukovniku Vazduhoplovno Tehničke Službe, Prof. Zdravku Husulu.

Iz iste oblasti

Tehnologija zavarivanja konstrukcija od aluminijuma
Branko Lukić
korice/k000354d2b.jpg
Cena: 1.290 rsd
Primena invertora za zavarivanje REL i TIG postupcima
Branko Lukić
korice/k000376d2b.jpg
Cena: 1.150 rsd
Programiranje CNC mašina: FeatureCam-Glodanje
Radiša Ćirković
korice/k000145d2b.jpg
Cena: 2.450 rsd
Zavarivanje raznorodnih čelika
Branko Lukić
korice/k000353d2b.jpg
Cena: 1.050 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd