SQL i SQLgpt

od osnova do složenih rešenja
Autor Mihailo Zoin
ISBN 9788673105970
Strana: 384 Format: B5 Povez: Meki Masa: 650 g
Ključne reči SQ, SQLgpt
Cena
2.200 rsd
2.024 rsd

Preuzmite:

sql_i_sqlgpt_promotivno_poglavlje.pdf (√)

O knjizi

Prva knjiga na srpskom jeziku koja kombinuje štampani tekst i generativnu veštačku inteligenciju (SQLgpt) kao metod za sticanje neophodnih iskustava za ovladavanje jednim od najtraženijih programskih jezika.

U uvodu smo objasnili zašto je korisno naučiti SQL programski jezik, kao i u kakvim sve ulogama može da se nađe SQL developer.

Prvi deo knjige:

Naučićete osnove programskog jezika SQL kroz detaljno upoznavanje sa naredbama, klauzulama, operatorima i funkcijama. Svakom delu sintakse programskog jezika SQL posvećeno je posebno poglavlje koje je podeljeno na informativne celine: uvod i sintaksa, kako funkcioniše, primeri upotrebe, performanse, ograničenja i zablude, saveti i najbolje prakse. Na kraju svakog poglavlja možete da proverite stečeno znanje vežbajući odgovaranja na kviz pitanja.

Detaljan opis

Za detaljno objašnjenje je korišćen šablon:

 • Uvod i sintaksa
 • Kako funkcioniše
 • Primeri upotrebe (osnovni, srednji i napredni)
 • Performanse
 • Ograničenja i zablube
 • Zaključak
 • Kviz

Drugi deo knjige:

 • Praktično iskustvo kroz primere: Ne postoji bolji način da se naučeno primeni i zapamti nego kroz rad na realnim primerima. Ovi primeri su vaš most između teorijskog znanja i njegove praktične primene.
 • Priprema za intervju za posao: Ne dozvolite da vas stres od intervjua iznenadi. Vežbanje odgovora na tipična pitanja za intervju može bitno da poveća vaše samopouzdanje i šanse za uspeh.
 • Efikasna upotreba pomoćnih tabela: Naučite kako da strukturirate složene upite pomoću pomoćnih tabela, čime ćete poboljšati čitljivost i modularnost vaših upita, čineći ih lakšim za razumevanje i održavanje.
 • Samostalno učenje i istraživanje: Postanite stručnjak u rešavanju problema kroz samostalno istraživanje uz SQLgpt. Ova veština će vam omogućiti da ostanete u toku sa stalnim promenama u IT sektoru i da budete samouvereni u svoju sposobnost da pronađete rešenje za bilo koji izazov.

 

SQLgpt pomoćnik

Kreirali smo SQLgpt pomoćnika koji je obučen na kompletnom sadržaju knjige da vam da odgovore na pitanja o primeni SQL programskog jezika u praksi. SQLgpt pomoćnik se redovno ažurira i obučava najnovijim informacijama kako bi ostao relevantan i sposoban da odgovori na širok spektar pitanja. Osim osnovnih SQL upita, SQLgpt pomoćnik može pružiti preporuke za optimalno modeliranje baza podataka, tumačenje složenih upita, i dati smernice za efikasno upravljanje podacima u SQL okruženju.

Da biste koristili SQLgpt morate da budete pretplaćeni na ChatGPT.

O autoru

Mihailo Zoin je urednik i vlasnik izdavačke kuće „Kompjuter bibliotekaˮ koja postoji od 1986. godine. Napisao je oko dvadesetak knjiga uključujući i svoju prvu i najomiljeniju knjigu „Commodore 128 priručnik za radˮ objavljenu 1986. godinu (pet izdanja), kao i knjige „Windows 95ˮ (prodata u čak 10.000 primeraka) i „Kompjuterski rečnikˮ (14 izdanja). Novijeg datuma je knjiga „ChatGPT od početnika do profesionalca” koja je od Sajma knjiga u Beograd 2023. godine do danas izašla u tri izdanja.

Iz iste oblasti

Programski jezici R i Python
Jovana Forcan
korice/k000653d2b.jpg
Cena: 3.234 rsd
SQL za analizu podataka
Upom Malik, Matt Goldwasser, Benjamin Johnston
korice/k000301d2b.jpg
Cena: 2.226 rsd
Naučite Unity 5.x
Alan Thorn
korice/k000185d2b.jpg
Cena: 2.530 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd