Rečnik biznisa i ekonomije

Autor Branko Ž. Ljutić
ISBN 978-86-80666-22-8
Strana: 506 Format: A5 Povez: Meki Masa: 520 g
Cena
2.990 rsd
2.691 rsd

Preuzmite:

recnik-biznisa-i-ekonomije-isecak.pdf (√)

O knjizi

ENGLESKO-SRPSKI I SRPSKO-ENGLESKI REČNIK SA VIŠE OD 4600 TERMINA!

Opsežan, autoritativan i praktični rečnik vam pomaže da razumete i shvatite značenje više od 4600 uobičajenih termina i sve više visoko standardizovanih termina u savremenom poslovanju. Pokriva brojne oblasti modernog poslovanja, menadžmenta i ekonomije (marketing, organizaciono ponašanje, poslovnu strategiju, finansijsko odlučivanje, pravo i poreze, suzbijanje pranja novca, ekologiju, korporativno upravljanje i korporativnu društvenu odgovornost, bankarstvo, finansije, fiskalnu ekonomiju…).

 

Rečnik je napisan sa naglaskom na brzom shvatanju konteksta bez upotrebe tehnički nepotrebnog žargona. Svaki termin je detaljno i obuhvatno objašnjen sa ciljem razumevanja kontekstualnog značenja i upotrebe u praksi. Zasnovan je na uobičajenoj upotrebi koju praktikuju profesionalci ovih oblasti u svetu, posebno u SAD, i zemljama koje se ugledaju i slede takvu praksu i regulativu.

 

Rečnik predstavlja rezultat višedecenijskog rada autora. Zasnovan je na pitanjima i povratnim informacijama, izvornoj literaturi i regulativi, odnosno aspektima usaglašenosti u praksi vodećih regulatornih sistema u oblastima biznisa i ekonomije.

Rečnik je koristan za nove pripadnike profesije u biznisu, finansijama, bankarstvu, računovodstvu i reviziji. Uključuje najpopularnije termine koje koriste investitori i preduzetnici. Pokriva i terminologiju koja je uvedena u tekućoj finansijskoj krizi. Sa abecednim redom omogućava brzo i lako pronalaženje onoga što tražite.

 

Detaljan opis

„Ovaj rečnik treba da se nalazi u svakoj ličnoj i kancelarijskoj biblioteci! Bilo da ste laik ili neko ko radi u različitim oblastima, ovo je nezaobilazna referentna knjiga koju imate na dohvat ruke. Ne samo da definiše specifične reči i fraze, već i jasno objašnjava koncepte koji stoje iza njih. U današnjem užurbanom svetu koji se stalno menja, globalnim tržištima koja divlje fluktuiraju i sve kreativnijim finansijskim instrumentima, ovaj fundamentalni naslov zaslužuje da se nađe u vašoj biblioteci!“
— Paul Thompson, direktor, Evropska federacija računovođa i revizora za MSP, Brisel, Belgija
Koje oblasti pokriva rečnik?

Biznisa i mendžmenta
Pruža sveobuhvatan pregled pojmova koji se koriste u svakodnevnom poslovanju svih struktura u kompaniji.

 

Ekonomije
Pokriva termine koji se koriste u oblastima mikro, makro, menadžerske ekonomije i drugih oblasti.

Računovodstva i revizije
Pruža široku pokrivenost svih oblasti računovodstva, od finansijskog i upravljačkog računovodstva, preko oporezivanja i revizije, do računovodstvenih tela i institucija.

O autoru

BRANKO Ž. LJUTIĆ, Ovlašćeni revizor, sertifikovani računovođa (Crna Gora, Srbija). Doktor i magistar nauka (monetarna ekonomija i bankarstvo, međunarodne finansije), diplomirani ekonomista (finansije i računovodstvo). Bio je član upravnih i nadzornih odbora korporacija i banaka, savetnik (PKB Korporacija, PKB banka, Cobest Invest, Invest Biro, Jugoimport SDPR). Ekonomski komentator za berze i međunarodne finansije, RTS TV1 sedmični izveštaj „Berza“, glavni ekonomski komentator Radio Beograd 1, emisije Nedeljom u 10 i Argument više, komentator BBC radija na srpskom jeziku. Učestvovao je u ekspertskom timu Svetske banke/Međunarodne finansijske korporacije u realizaciji projekta ponovo formiranje berzi u Jugoslaviji, deo korporativnog izveštavanja i berzanskih indeksa. Poseduje bogatu praksu u oblasti praktičnog korporativnog upravljanja, društvene odgovornosti i održivog izveštavanja. Učestvovao je u kreiranju više zakona (finansije, bankarstvo, berze, računovodstvo, revizija, u Jugoslaviji i u Srbiji). Pisac je više knjiga i radova, organizovao programe praktične obuke za firme, bio je ili je član redakcija naučnih časopisa. Direktor je novoformiranog Međunarodnog centra za održivo izveštavanje i upravljanje (ICSRG, 2023-).

Iz iste oblasti

Računalno razmišljanje
Peter J. Denning, Matti Tedre
korice/k000531d2b.jpg
Cena: 2.271 rsd
Startup način (The Startup way)
Eric Ries
korice/k000338d2b.jpg
Cena: 1.890 rsd
Moje vreme: Vreme umetnosti i društva, tom 2
Radoslav Ćebić
korice/k000476d2b.jpg
Cena: 1.755 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd