Raspberry Pi kuvar za Python programere

Autor Tim Cox
ISBN 978-86-7310-499-7
Strana: 400 Masa: 750 g
Ključne reči Raspberry Pi, Linux, Elektor, Python
Cena
1.870 rsd
1.777 rsd
O knjizi
  • Podešavanje i pokretanje Raspberry Pi-a prvi put
  • Kreiranje desktop aplikacija i jednostavno rukovanje slikama i procesnim fajlovima
  • Iskorišćavanje grafika i korisnička kontrola za kreiranje sopstvenih uzbudljivih igara
  • Kreiranje 3D svetova korišćenjem Raspberry Pi-ovog moćnog GPU-a
  • Otkrivanje načina kreiranja sopstvenih električnih kola koja vrše interakciju sa Raspberry Pi-jem
  • Upotreba Raspberry Pi kamere za kreiranje animacija i vremenskih kruženja
  • Dizajniranje i kreiranje sopstvenih robota kontrolisanim pomoću Raspberry Pi-a
  • Preuzimanje kontrole stvarnog sveta i povezivanje sa fizičkim hardverom i kombinovanje hardvera i softvera za potrebe korisnika
Detaljan opis„Raspberry Pi kuvar za Python programere“ je praktičan vodič za dobijanje maksimuma od malog računara koji se zove Raspberry Pi. Ova knjiga sadrži brojne savete za upotrebu Raspberry Pi-a i prikaz najboljeg što on ima da ponudi, predstavljajući detaljne Python 3 primere koje možete da naučite i proširite; videćete gde će vas odvesti vaša kreativnost!
Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ započinje tako što vas vodi kroz podešavanja Raspberry Pi-a, izvršavajući zadatke pomoću Pythona 3, i predstaviće vam prve korake za povezivanje sa elektronikom. Radeći primere iz poglavlja, vi ćete nadgraditi svoje veštine i znanje i primenićete ih dok privodite čitanje knjige kraju, uranjajući sve dublje i dublje u jedinstvene mogućnosti i funkcije Raspberry Pi-a.
Kasnije ćete naučiti kako da automatizujete zadatke pristupanjem fajlovima, kako da kreirate aplikacije korišćenjem popularne Tkinter biblioteke i kako da kreirate igrice kontrolisanjem grafika na ekranu. Iskoristićete moć ugrađenog grafičkog procesora upotrebljavajući Pi3D za generisanje sopstvenih visokokvalitetnih 3D grafika i okruženja. Povežite se direktno na hardver pinove Raspberry Pi-a za kontrolisanje elektronike, od prekidača za LED svetla, do uključivanja dugmadi za pokretanje motora i servoa. Naučićete kako da pratite senzore za sakupljanje podataka iz stvarnog sveta, kako da ih upotrebite za kontrolisanje drugih uređaja i kako da pregledate rezultate putem Interneta. Primenićete ono što ste naučili tako što ćete kreirati sopstvene Pi-Rover ili Pi-Hexipod robote. Na kraju, istražićemo upotrebu mnogih add-inova za određenu namenu koji su dostupni za Raspberry Pi, kao i povezivanje sa uobičajenim uređajima u domaćinstvu na nove načine.
Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ će vam poslužiti da istražite mnoge mogućnosti koje ovaj mikro računar ima. Praćenjem jasnih primera možete da naučite neke nove veštine i naoružate se alatima za kreiranje sopstvenih uzbudljivih i interesantnih projekata.
Pristup
Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ je napisana u formatu kuvara, predstavljajući primere u stilu recepata. To omogućava da direktno pređete na temu koja vas interesuje ili da pratite temu kroz poglavlja da biste stekli temeljno znanje.
Kome je knjiga namenjena?
Cilj autora ove knjige je da vam bude predstavljen širok spektar Python 3 primera i praktičnih ideja koje možete da razvijete i prilagodite svojim potrebama. Modifikovanjem i kombinovanjem primera za kreiranje sopstvenih projekata učićete mnogo efikasnije i sa većim razumevanjem. Svako poglavlje je dizajnirano kao osnov za dalje eksperimentisanje i istraživanje teme, obezbeđujući alatke i informacije koje možete odmah da iskoristite.
Očekuje se da čitaoci poznaju koncepte programiranja i Python (ako je moguće Python 3), mada bi i početnici mogli da se uključe uz pomoć dobre knjige za Python programiranje. Nije potrebno da poznajete Raspberry Pi ili elektroniku; međutim, za poglavlja o hardveru biće vam potrebne neke osnovne elektonske komponente/aparati za domaćinstvo, za kreiranje nekih od projekata.

Iz iste oblasti

Python za programere
Alex Martelli, Anna Martelli Ravenscroft, Steve Holden, Paula McGuire
korice/k000590d2b.jpg
Cena: 2.880 rsd
Django 3 kroz primere: prevod III izdanja
Antonio Melé
korice/k000359d2b.jpg
Cena: 2.574 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd