Projektovanje ugrađenih sistema

ARM Cortex-M razvojna ploča od 0 do 1
Autor Jason Lang
ISBN 978-86-80134-23-9
Strana: 550 Format: B5 Povez: Mek Masa: 900 g
Ključne reči ARM, Cortex, Embedded, Elektor
Dostava * BESPLATNA *
Knjiga se nalazi i u kompletu: Pogledajte sve komplete.
Cena
1.720 rsd
1.617 rsd
Postoji ove knjige.
Korišćeni primerak je kompletan. Najčešće se radi o knjizi koja nakon stampe ima diskretne nedostateke ili je bila u knjižari na polici ili sajamskom štandu pa je listana. U retkim slučajevima, oštećena je pri transportu, pa joj je prelomljena ili oštećena korica. Ako je uz knjigu predviđen prateći disk, dobijate i njega.
Cena je 1.250 rsd.

Preuzmite:

Sadrzaj_embedded.pdf (√)

O knjizi

Ova knjiga je studija slučaja u ugrađenom sistemu, uključujući razmatranje hardvera,

inicijalizaciju procesora, razvoj drajvera niskog nivoa i dizajn interfejsa aplikacije za
proizvod. Iako ovo opisujemo kroz specifičnu primenu Cortex-M3 razvojne ploče, naša
misija je da pomognemo čitaocu da izgradi osnovne veštine koje su izuzetno važne da bi
postao odličan u razvoju proizvoda. Kompletna razvojna ploča je dostupna da biste
povećali uticaj ove knjige i da biste radnu platformu koju kreirate, zatim, koristili kao
osnovu za dalji razvoj i učenje.

 

Detaljan opis

Hobisti mogu da kombinuju odlične funkcionalne sisteme pomoću platformi, kao što su Arduino ili Raspberry Pi, ali je neophodno da inženjeri i dizajneri proizvoda imaju osnovno znanje o projektovanju ugrađenih sistema. Postoji vrlo malo dostupnih izvora u kojima se opisuju razmišljanje, strategije i procesi koji će vam dati uvid u dizajn hardvera i razvoj drajvera niskog nivoa i uspešnu izradu potpuno ugrađenog sistema. Mnogi inženjeri na kraju nauče na teži način ili nikada stvarno ne nauče.

ARM procesori su u suštini sveprisutni u ugrađenim sistemima. Projektanti koji izrađuju nove uređaje moraju da znaju osnove ovih sistema i da budu u stanju da podele velike komplikovane ideje na delove kojima se može upravljati. Uspešan razvoj proizvoda znači da treba da pročitate obimnu dokumentaciju da biste mogli da razumete kako da postignete ono što vam je potrebno, a zatim da sastavite sve da biste kreirali robusni sistem koji će pouzdano funkcionisati i biti održiv u godinama koje dolaze.

Ova knjiga je studija slučaja u ugrađenom sistemu, uključujući razmatranje hardvera, inicijalizaciju procesora, razvoj drajvera niskog nivoa i dizajn interfejsa aplikacije za proizvod. Iako ovo opisujemo kroz specifičnu primenu Cortex-M3 razvojne ploče, naša misija je da pomognemo čitaocu da izgradi osnovne veštine koje su izuzetno važne da bi postao odličan u razvoju proizvoda. Kompletna razvojna ploča je dostupna da biste povećali uticaj ove knjige i da biste radnu platformu koju kreirate, zatim, koristili kao osnovu za dalji razvoj i učenje.

Program Embedded in Embedded se bavi podučavanjem osnovnih veština koje inženjerima pomažu da izgrade čvrste temelje znanja koji se mogu primeniti u svakom okruženju za projektovanje. Sa skoro 20 godina iskustva u industriji autor govori o razvoju veština kritičkog mišljenja koje zahtevaju kompanije i koje su od suštinskog značaja za uspešno projektovanje. U ovoj knjizi se podjednako razmatraju odlični procesi projektovanja, kritičko razmišljanje, pa čak i društveni aspekti koji su važni za programere, koliko i tehnički dizajn hardvera i firmvera.

O autoru

Jason Long je dizajnirao i koristio proizvode, od GPS uređaja za praćenje do vojnih komunikacionih sistema. On je 1999. godine pokrenuo univerzitetski program Embedded in Embedded (EiE), a 2010. godine osniva svoju kompaniju „Engenuics Technologies“ specijalizovanu za inženjersko obrazovanje. Jason je viši član organizacije IEEE.

Iz iste oblasti

Kotlin: Um caruje
Dawn Griffiths, David Griffiths
korice/k000341d2b.jpg
Cena: 2.024 rsd
Pad računara: kad avionski sistemi otkažu
Tom Dieusaert
korice/k000385d2b.jpg
Cena: 1.104 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd