Primena invertora za zavarivanje REL i TIG postupcima

Autor Branko Lukić
Oblast Mašinstvo
ISBN 9788660480172
Strana: 148 Format: A5 Povez: Mek Masa: 220 g
Ključne reči Zavarivanje, REL, TIG
Cena
1.150 rsd

Preuzmite:

primena invertora-sadrzaj (√)

O knjizi

Autor nas ovom knjigom upoznaje sa mogućnostima primene najnovije generacije uređaja za zavarivanje REL i TIG postupcima. U zasebnim poglavljima dao je osnovne pojmove definicije i principe rada invertorskih izvora struje, njihovim osnovnim karakteristikama, prednostima i nedostacima, da bi se potom fokusirao na invertorske uređaje za zavarivanje, pre svega REL/E/MMA i TIG/WIG postupkom.

Posebna poglavlja posvećena su REL i TIG postupcima zavarivanja dajući osnovne definicije, principe, specifičnosti i karaktersitike svih postupaka spajanja materijala, mogućnosti i oblasti primene, dajući osnovne parametre zavarivanja i uputstva za njihovo izvođenje, uključujući preporuke za izbor dodatnih materijala, njihovo označavanje i pravilno korišćenje. Takođe, dat je pregled izvora opasnosti pri zavarivanju, mera i sredstava zaštite koji omgućavaju bezbedan rad zavarivača.

Posebna pažnja je posvećena greškama koje se javljaju pri zavarivanju, uzrocima i merama za eleminisanje grešaka u zavarivanju.

Kao poseban zahtev za kvalitetno izvođenje zavarenih spojeva postavlja se postojanje propisane i proverene tehničko tehnološke dokumentacije pa su u priručniku date preporuke za definisanje i kvalifikaciju, proveru tehnologije izvođenja zavarivanja, proveru stručne osposobljenosti zavarivača i definisanje tehničke dokumentacije i zahteva na crtežima i u tehnologiji.

Autor u zaključnim razmatranjima nagoveštava novu eru u zavarivanju, uvođenjem u primenu: novih materijala, tehnologija i sofisticirane opreme i uređaja u koje spadaju i invertori koji omogućavaju, zahvaljujući svojim karakteristikima, kvalitetnije, produktivnije i konfornije izvođenje zavarenih spojeva i izradu zavarenih konstrukcija, normalno uz neophodnu edukaciju kadrova i strogu tehnološku disciplinu i striktno poštovanje propisane tehnologije i pridržavanje preporuka proizvođača opreme.

U prilozima knjige su date korisne informacije koje sadrže uputstva, u skladu sa propisanim standardima, za označavanje zavarenih spojeva u tehničko-tehnološkoj dokumentaciji, zahteve različitih nivoa kvaliteta zavarenih spojeva i uslove za njihovo postizanje, preglede kvaliteta osnovnih materijala, čelika i njihove karaktersitike u skladu sa zahtevima pojedinih standarda, itd.

Pred čitaocima je priručnik koji će koristiti i početnicima i doajenima koji se bave zavarivanjem, kao strukom u obrazovanju, projektovanju, izvođenju ili kontroli, da steknu nova saznanja i prošire stara.

Detaljan opis

Iz iste oblasti

Zbirka zadataka iz statike: sa izvodima iz teorije
Nataša Trišović, Milanka Glišić, Olivera Jeremić, Snežana Milićev, Dragomir Zeković
korice/k000484d2b.jpg
Cena: 1.650 rsd
Rashladni uređaji: Deo 1 i 2 + prilog
Mile Markoski
korice/k000432d2b.jpg
Cena: 5.200 rsd
Tehnologija zavarivanja konstrukcija od aluminijuma
Branko Lukić
korice/k000354d2b.jpg
Cena: 1.290 rsd
Zavarivanje: postupci, ispitivanje, zaštita
Radomir M. Milićević
korice/k000278d2b.jpg
Cena: 1.490 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd