Poslovna pravila

Autor Laszlo Bock
ISBN 978-953-246-249-4
Strana: 420 Format: B5/Hrvatski Masa: 560 g
Cena
4.260 rsd
4.047 rsd
O knjizi

UVIDI IZ GOOGLEA TRANSFORMISAĆE VAŠ ŽIVOT I UPRAVLJANJE!

Od vizionarskog voditelja Googleovog inovativnog Odseka za upravljanje zaposlenima stiže revolucionarna analiza filozofije posla; nacrt za privlačenje najspektakularnijih talenata prema vašem poslovanju i za njihov siguran uspeh.

„Na poslu provedemo više vremena nego radeći bilo šta drugo u životu. Nije u redu da iskustvo rada bude toliko demotivišuće i dehumanizovano." Tako kaže Laszlo Bock, voditelj Odseka za upravljenje zaposlenima u kompaniji koja je promenila interakciju sveta saznanjem.

Ovaj uvid je ključ knjige POSLOVNA PRAVILA!, neodoljiva i iznenađujuće zabavnoga manifesta, koja između ostalog nudi sljedeće lekcije:

• Oduzmite menadžerima moć nad zaposlenima
• Učite od svojih najboljih, ali i od najgorih zaposlenih
• Zaposlite samo one ljude koji su pametniji od vas, koliko god vam trebalo da ih pronađete
• Plaćajte nepravedno (pravednije je!)
• Ne verujte predosećaju: koristite činjenice za predviđanje i oblikovanje budućnosti
• Budite otvoreni – budite transparentni i podstaknite povratne informacije
• Ako vam ne smeta količina slobode koju ste dali svojim zaposlenima, niste otišli dovoljno daleko

Oslikavajući najnovija istraživanja u bihevioralnoj ekonomiji i potpuno shvatanje ljudske psihologije, knjiga POSLOVNA PRAVILA! takođe pruža nastavne primere iz niza industrija, uključujući hvaljene kompanije koje su se pokazale kao loša mesta za rad, kao i slabije poznate firme koje postižu spektakularne rezultate vrednovanjem i slušanjem svojih zaposlenih. Bock nas vodi u kompaniju jednog od najeksplozivnijih istorijskih uspeha kako bi otkrio zašto se Google dosledno svrstava među najbolje kompanije za rad u svetu. Pretače 15 godina intenzivnog istraživanja i razvoja (R&D) zaposlenih u načela koja se lako primenjuju u praksi, bilo da ste pojedinac, bilo tim od hiljadu ljudi.

Knjiga POSLOVNA PRAVILA! pokazuje kako postići ravnotežu između kreativnosti i strukture, vodeći ka uspehu koji možete meriti u kvalitetu života jednako kao i u tržišnom udelu. Pročitajte je kako biste izgradili bolju firmu iznutra umjsto odozgo; pročitajte je i kako biste ponovo probudili svoju sreću u onome što radite.
„Neki će misliti da je knjiga POSLOVNA PRAVILA! o Googleu. I to je tačno, ali uglavnom je puno više: knjiga koja govori o tome kako ljudski operativni sistem omogućuje svakoj kompaniji da dobije najbolje odluke od svoje radne snage. Jasno napisana, utemeljena na dokazima, s praktičnim vodičem i uverljivom filozofijom, knjiga POSLOVNA PRAVILA! treba vladati svetom rada."
- Jefrey Pfeffer, autor knjige B.S. vodstva: Spašavanje radnih mesta i karijera – jedna po jedna istina

„POSLOVNA PRAVILA! iznenađujuća, nekonvencionalna knjiga, koja je obvezna literatura za svakoga ko traži posao u oblasti tehnologije i za svakog preduzetnika koji je u potrazi za novim modelima inovativnog razmišljanja."
- Peter H. Diamandis, predsednik organizacije XPRIZE; bivši predsednik institucije Singularity

„Odličan pogled na upravljanje ljudima u Googleu. Spretan spoj istraživanja i prakse, koji je pun praktičnih saveta. Ovo je nužna knjiga za sve menadžere koji upravljaju ljudima."
- Robert I. Sutton i Hayagreeva Rao, koautori Deljenja izvrsnosti

„Kao kompanija koja je poznata po preispitivanju pretpostavki, ne bi trebalo iznenaditi to što je Google razvio jedinstven i potpuno efikasan pristup kulturi, talentu i liderstvu. Knjiga POSLOVNA PRAVILA! zasenila je brojne priznate prakse ljudskih resursa i postala je nova biblija za upravljanje talentima u modernim vremenima."
- Tim Brown, predsjednik kompanije IDEO

Detaljan opis

Predgovor: Noćna mora savjetnika
Retrospektiva kreiranja savršena Googleova životopisa
Zašto ćete i vi moći primijeniti Googleova pravila
Iznenađujuća (i nevjerojatno uspješna) mjesta koja rade baš kao što i mi radimo
Postavljanje temelja: Kao što su Larry i Sergey postavili temelje za odnos Googlea prema svojim zaposlenicima, i vi možete postaviti temelje za život i rad svoga tima.
„Kultura pojede strategiju za doručak": Ako ljudima date slobodu, oni će vas zadiviti
Jezero Wobegon, mjesto gdje su svi novozaposleni iznad prosjeka; Zašto je zapošljavanje najvažnija aktivnost u svakoj organizaciji
U potrazi za najboljima: Razvoj Googleova „samoobnavljajućeg stroja za talente"
Ne vjerujte predosjećaju: Zašto nas instinkti sprječavaju u vođenju kvalitetnih intervjua te što možemo učiniti kako bismo uspješnije zapošljavali
Neka stanari upravljaju azilom: Oduzmite moć menadžerima i vjerujte svojim ljudima da mogu upravljati poslom
Zašto svi mrze upravljanje učinkom i što smo mi odlučili učiniti u vezi s tim: Unaprijedite učinak usmjeravajući se na osobni rast umjesto na ocjenjivanje i nagrađivanje
Dva kraja: Najveće su prilike u vašim najgorim i najboljim zaposlenicima
Izgradnja organizacije koja uči: Vaši najbolji predavači već rade za vas...
Dopustite im da podučavaju!
Budite nepravedni kad su u pitanju plaće: Zašto je u redu da dvoje ljudi koji rade isti posao prima posve različite plać
Najbolje stvari u životu su besplatne (ili gotovo besplatne): Većinu Googleovih programa za ljude može kopirati bilo tko
Gurkajte... puno: Mali signali mogu prouzrokovati velike promjene ponašanja. Kako jedan e-mail može povećati produktivnost za 25%
Nije sve divno i krasno: Najveće pogreške Googlea vezane uz ljude i što možete napraviti da ih izbjegnete
Što možete činiti već od sutra: Deset koraka za transformiranje svoga tima i radnog mjesta

O autoru

LASZLO BOSCK vodi Googleovo upravljanje zaposlenima, što uključuje sve oblasti povezane s privlačenjem, razvojem i zadržavanjem „Googlera", kojih ima preko 50.000 u 70 kancelarija širom sveta. Tokom Laszlovog upravljanja, Google je prepoznat više od 100 puta kao izuzetan poslodavac, što uključuje i osvajanje naziva „Broj jedan – najbolja kompanija za rad u Sjedinjenim Američkim Državama i 16 drugih zemalja", „Poslodavac raznolikosti broj jedan", najbolja kompanija za žene u tehnologiji, a ocenjen je i kao besprekoran od strane kampanje za ljudska prava.

Iz iste oblasti

Antikorupcija
Robert I. Rotberg
korice/k000513d2b.jpg
Cena: 2.964 rsd
Bumerang
Michael Lewis
korice/k000517d2b.jpg
Cena: 2.318 rsd
Inoviranje
Luis Perez-Breva
korice/k000521d2b.jpg
Cena: 4.475 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd