PHP i MySQL

Od početnika do profesionalca
Autor V. Džejson Gilmore
ISBN 978-86-7310-437-9
Strana: 1082 Povez: Tvrdi Masa: 1670 g
Ključne reči PHP, MySQL, PHP i MySQL, PHP5, PHP6
Cena
2.750 rsd
2.503 rsd

Preuzmite:

kod_beg-php-mysql-master.zip (-)

O knjizi

Knjiga PHP i MySQL: od početnika do profesionalca, prevod trećeg izdanja, sadrži obiman materijal vezan za dve najpoznatije tehnologije koje se zasnivaju na otvorenom kodu: PHP, programski jezik za kreiranje skriptova, i MySQL server baza podataka. Knjiga je modifikovana tako da sadrži opis najnovijih funkcionalnosti MySQL servera, tako da čitaoci mogu da nauče kako da iskoriste te funkcionalnosti u obe tehnologije, u cilju kreiranja veoma složenih i stabilnih web aplikacija, kojima je moguće mnogo jednostavije upravljati.

 

U suštini, ova knjiga se sastoji od tri knjige, tako da čitaoci neće samo da profitirati od uvodnih napomena o obe tehnologije, već ćete naučiti kako da efikasno integrišete tehnologije kako biste kreirali robusne aplikacije zasnovane na podacima. Knjiga sadrži praktične primere i opis izazova sa kojima se možete susresti u realnim situacijama, na osnovu sedmogodišnjeg iskustva autora ove knjige, W. Džejsona Gilmora, tako da će se čitaoci stalno vraćati na ovu knjigu, koja sadrži veoma detaljan opis alata i veoma korisne reference.

Detaljan opis

Šta ćete naučiti
Osnove programskog jezika PHP

  • Kako da kreirate web stranicu u kojoj se koristi MySQL baza podataka
  • Kreiranje šablona, tako da možete da primenite istovetni dizajn na svim stranicama vaše prezentacije
  • Kako da proverite autentičnost korisnika vaše web stranice
  • Kako da koristite kolačiće za održavanje informacija (kao što su naručeni proizvodi) za vreme dok korisnik pregleda vašu web stranicu


O izdanjima Od početnika do profesionalca
Ova izdanja su pravi izbor za one koji žele da dobiju informacije neophodne za otpočinjanje posla. Ove knjige će vam omogućiti da naučite standardnu i značajnu tehnologiju od osnova, i omogućiti vam da od početnika vremenom postanete profesionalac. Počećete od osnovnih znanja, ali bez potrebe da se opterećujete nepotrebnom teorijom. Svoje veštine ćete izgraditi učeći kako da svo znanje iskombinujete u realnim projektima, korak po korak. Tako, ukoliko je vaš cilj neki novi izazov u karijeri ili mogućnost da naučite nešto novo, ova serija knjiga će vam biti pouzdani vodić kroz nepoznatu teritoriju!

O PHP-u:
Počeću prvo sa opisom velikog broja osobina PHP-a. Zatim ću objasniti kako da PHP instalirate i konfigurišete u operativnim sistemima Windows i Linux. Potom ću u nekoliko poglavlja objasniti ključne aspekte PHP-a, uključujući promenljive, tipove podataka, funkcije, obradu stringova, objektnu orijetisanost i interakciju sa koristnicima. Objasniću takođe ključne koncepte kao što su PEAR, upravljanje sesijama, mehanizam Smarty za rad sa šablonima, Web usluge i PDO.
U novom poglavlju ću objasniti kako se prve višejezični Web sajtovi, a u još jednom novom poglavlju ćete saznati kako da, koristeći popularno okruženje Zend Framework, brže napravite izvanredne Web sajtove.

O MySQL-u:
Zatim ću istaći brojne ključne osobine MySQL-a. Prvo ću objasniti kako da instalirate i konfivurišete MySQL. Potom ćete naučiti mehanizme zapisivanja i tipove podataka koji postoje u MySQL-u, savladaćete uslužne programe koji služe za administriranje, bezbednosne mogućnosti i mogućnosti za uvoženje i izvoženje podataka. Objasniću vam nekoliko naprednih osobina kao što su okidači, uskladištene procedure i pogledi. Usput ćete saznati kako PHP komunicira sa MySQL-om i naučićete kako se prave i izvršavaju upiti, obavlja pretraživanje i kako se iz Web sajta obavljaju drugi, po bazu podataka, važni poslovi.

 

Kratak sadržaj

1 Uvod u PHP 1
2 Konfigurisanje vašeg okruženja 
3 Osnove PHP jezika
4 Funkcije
5 Polja
6 Objektno-orijentisani PHP .
7 Napredne tehnike objektno-orijentisanog programiranja
8 Rukovanje greškama i izuzecima
9 Stringovi i regularni izrazi
10 Rad sa sistemom datoteka i operativnim sistemom
11 PEAR
12 Datum i vreme
13 Forme
14 Provera autentičnosti korisnika
15 Postavljanje datoteka na server
16 Korišćenje mreže
17 PHP i LDAP
18 Rukovanje sesijama
19 Kreiranje šablona korišćenjem Smarty okruženja
20 Web servisi
21 Bezbedno PHP programiranje
22 SQLite baza podataka
23 Kreiranje realnih web stranica
24 MVC i Zend radni okvir
25 Uvod u MySQL
26 Instaliranje i konfigurisanje MySQL servera
27 Brojni MySQL klijenti
28 MySQL okruženja za skladištenje i tipovi podataka
29 Bezbednost MySQL servera
30 PHP i MySQL
31 PDO sloj za apstrakciju baza podataka
32 Snimljene rutine
33 MySQL trigeri
34 MySQL pogledi
35 Praktični upiti koji se primenjuju nad bazama podataka
36 Indeksi i pretraživanje
37 Transakcije
38 Importovanje i eksportovanje podataka
Indeks

Iz iste oblasti

SQL za analizu podataka
Upom Malik, Matt Goldwasser, Benjamin Johnston
korice/k000301d2b.jpg
Cena: 2.002 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd