OSNOVI RAČUNARSKE TEHNIKE

Projektovanje uređaja - Zbirka rešenih zadataka - 2. izdanje
Autor Jovan Đorđević, Zaharije Radivojević, Marija Punt, Jelica Protić, Dragan Milićev, Aleksandar Milenković, Boško Nikolić
ISBN 978-86-7466-689-0
Strana: 465 Format: B5 Povez: Mek Masa: 650 g
Cena
1.320 rsd
1.254 rsd

Preuzmite:

ort_zbirka_projektovanje_uređaja_II_izdanje.pdf (√)

O knjizi

Zbirka rešenih zadataka pokriva deo gradiva koje se izučava u okviru predmeta Osnovi računarske tehnike I i II na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, a odnosi se na projektovanje uređaja. Prilikom rešavanja zadataka koristi se metodologija projektovanja uređaja po kojoj svaki uređaj sadrži operacionu i upravljačku jedinicu. Obe jedinice se sastoje od prekidačkih mreža koje u slučaju operacione jedinice služe za pamćenje binarnih reči, realizaciju određenog skupa mikrooperacija i generisanje signala logičkih uslova dok u slučaju upravljačke jedinice služe za generisanje upravljačkih signala saglasno usvojenim algoritmima operacija i vrednostima signala logičkih uslova. Zadaci se odnose na projektovanje uređaja čija struktura nije složena, pa se za realizaciju operacione i upravljačke jedinice koriste tehnike primerene složenosti uređaja. Stoga su operacione jedinice realizovane u tehnikama povezivanja prekidačkih mreža direktnim vezama i jednom magistralom, dok su upravljačke jedinice realizovane u tehnikama “šetajuća jedinica“, standardna sekvencijalna prekidačka mreža i brojač koraka sa dekoderom.

Detaljan opis

Zadaci iz glave 1 pokrivaju deo gradiva iz Osnovi računarske tehnike I. U postavkama zadataka se daje određena strukturna šema operacione jedinice realizovane u tehnici povezivanja prekidačkih mreža jednom magistralom i tekstualni opis funkcionisanja uređaja, a u rešenjima dijagrami toka upravljačkih signala i strukturne šeme upravljačkih jedinica realizovane u tehnikama “šetajuća jedinica“ i standardna sekvencijalna prekidačka mreža.
Zadaci iz glave 2 pokrivaju deo gradiva iz Osnovi računarske tehnike II. U postavkama zadataka se daje tekstualni opis funkcionisanja uređaja, a u rešenjima određena strukturna šema operacione jedinice realizovane u tehnici povezivanja prekidačkih mreža direktnim vezama, dijagrami toka upravljačkih signala i strukturne šeme upravljačkih jedinica realizovanih u tehnici brojač koraka sa dekoderom.

Iz iste oblasti

Programski jezik C++: sa rešenim zadacima
Laslo Kraus
korice/k000168d2b.jpg
Cena: 1.515 rsd
UX DIZAJN: 101 princip za dobar UX dizajn
101 princip za dobar UX dizajn
korice/k000248d2b.jpg
Cena: 1.720 rsd
Android 4: Razvoj aplikacija za Web
Wei-Meng Lee
korice/k000053d2b.jpg
Cena: 1.689 rsd
Python kuvar: prevod 3, izdanja
David Beazley, Brian K. Jones
korice/k000110d2b.jpg
Cena: 2.024 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd