Node.js

Projektni obrasci
Autor Mario Casciaro, Luciano Mammino
ISBN 978-86-7555-438-7
Strana: 442 Format: B5 Povez: Mek Masa: 700 g
Ključne reči Node.js, Angular, MondoBG, web dizajn
Cena
2.400 rsd
2.160 rsd
O knjizi

Node.js je izuzetno popularna softverska platforma koja omogućava upotrebu jezika Java­Script za izradu skalabilnih serverskih aplikacija. Omogućava izradu efikasnog koda i pruža održiv način pisanja softvera na samo jednom jeziku kroz celu paletu aplikacija, uz izuzetno visoke nivoe višekratne upotrebljivosi, pragmatizma, jednostavnosti i saradnje između komponenata. ­

 

Node.js uvodi revoluciju u veb i u način na koji pojedinci i kompanije pišu svoj softver.

 

U ovoj knjizi upoznaćete način na koji se na platformi Node.js donose odluke u vezi s projektovanjem i pisanjem koda. Knjiga počinje od osnova platforme Node.js i opisuje njenu asinhronu jednonitnu arhitekturu i glavne projektne obrasce. Zatim objašnjava kako savladati obrasce za upravljanje asinhronim izvršavanjem kodom i komponentu toka, da bi stigla do detaljne liste Node.js implementacija najuobičajenijih projektnih obrazaca i nekih specifičnih projektnih obrazaca koji postoje isključivo u Node.js svetu. Na kraju, predstavlja naprednije koncepte kao što su Univerzalni JavaScript i skalabilnost, a putovanje završava predstavljajući čitaocu sve potrebne koncepte za izradu aplikacije korporativnog nivoa pomoću praltforme Node.js.


Ova knjiga je namenjena autorima softvera i programerima koji već imaju određeno osnovno poznavanje jezika JavaScript i žele da steknu šire znanje o tome kako se projektuju i razvijaju korporativne Node.js aplikacije.

Detaljan opis
  • Kako projektovati i implementirati više JavaScript obrazaca za serversku stranu da biste razumeli zašto i kada se oni primenjuju u raznim slulčajevima upotrebe.
  • Kako savladati pisanje asinhronog koda pomoću konstrukcija kao što su povratne funkcije, obećanja, generatori i sintaksa async-await.
  • Kako prepoznati najvažnije probleme i primeniti jednostavne trikove da biste obezbedili bolju skalabilnost i modularnost u svojoj Node.js aplikaciji.
  • Kako razmrsiti problem modula njihovim koherentnim organizovanjem i povezivanjem.
  • Kako višekratno iskoristiti dobro poznate tehnike za rešavanje uobičajenih problema dizajna i kodiranja.
  • Kako prepoznati najnovije trendove u Univerzalnom JavaScriptu i naučiti kako se piše kôd koji radi i na Node.js serveru i u čitaču veba, i kako iskoristiti React i njegov ekosistem za implementiranje univerzalnih aplikacija.

 

Poglavlja:
1. Dobrodošli na platformu Node.js
2. Osnovni Node.js obrasci
3. Obrasci za upravljanje asinhronim izvršavanjem koda pomoću povratnih funkcija
4. Obrasci za upravljanje asinhronim izvršavanjem koda u verziji ES2015 i novijim
5. Kodiranje s tokovima
6. Projektni obrasci
7. Povezivanje modula
8. Univerzalni JavaScript za veb aplikacije
9. Napredni asinhroni recepti
10. Obrasci za skalabilnost i arhitektonski obrasci
11. Obrasci za poruke i ugradnju komponenata u sistem

O autoru

Mario Casciaro je softverski inženjer i preduzetnik, čije strasti su tehnologija, nauka i znanje otvorenog koda. Mario je diplomirao softverski inženjering i započeo profesionalni karijeru u kompaniji IBM gde je više godina radio na raznim korporativnim proizvodima kao što su Tivoli Endpoint Manager, Cognos Insight i SalesConnect. Zatim je prešao u D4H Technologies, rastuću SaaS kompaniju, da bi rukovodio razvojem novog vrhunskog softvera za upravljanje vanrednim situacijama u realnom vremenu. Mario je danas suosnivač i generalni direktor Sponsorama.
com, platforme za prikupljanje sredstava za internet projekte kroz korporativno sponzorisanje.
Mario je takođe autor prvog izdanja knjige Node.js projektni obrasci.
Luciano Mammino je softverski inženjer, rođen 1987. godine, iste godine kada je kompanija Nintendo objavila igru Super Mario Bros u Evropi, a to je slučajno i njegova omiljena video igra. Kôd je počeo da piše kad je imao 12 godina, na starom Intelu 386 svog oca, opremljenom samo operativnim sistemom DOS i interpreterom qBasic.
Nakon sticanje diplome iz računarskih nauka, svoje veštine programiranja je razvijao prevashodno kao autor veb aplikacija, radeći uglavnom kao frilenser za postojeće i nove kompanije po celoj Italiji. Nakon tri godine kao tehnički direktor i suosnivač Sbaam.com u Italiji i Irskoj, odlučio je da se naseli u Dablinu da bi radio kao vodeći PHP inženjer u kompaniji Smartbox.
Voli da razvija biblioteke otvorenog koda i radi na frejmvorkovima kao što su Symfony i Express. Ubeđen je da slava JavaScripta tek dolazi i da je to tehnologija koja će značajno uticati na budućnost većine tehnologija za veb i mobilne aplikacije.

Iz iste oblasti

Naučite Bootstrap 4: drugo izdanje
Benjamin Jakobus, Jason Marah
korice/k000236d2b.jpg
Cena: 1.822 rsd
Konkurentni i distribuirani sistemi
Stevan Milinković
korice/k000276d2b.jpg
Cena: 2.176 rsd
Testiranje JavaScript aplikacija
Lucas da Costa
korice/k000412d2b.jpg
Cena: 2.530 rsd
Java 11 i 12: naučite za 21 dan
Rogers Cadenhead
korice/k000340d2b.jpg
Cena: 2.732 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd