Naučite veb dizajn

Vodič kroz HTML, CSS, JavaScript i veb grafiku-4. izdanje
Autor Jennifer Niederst Robbins
ISBN 978-86-7555-396-0
Strana: 612 Masa: 1350 g
Cena
3.300 rsd
2.970 rsd

Preuzmite:

nwd_sadrzaj.pdf (√)

O knjizi

Želite da pravite veb strane, ali nemate nikakvo iskustvo u tome? Ovaj razumljiv vodič je idealna polazna tačka. Krenućete od samog početka, naučićete kako funkcionišu veb i veb strane, a zatim postupno nadograđivati svoja znanja i veštine. Kada stignete do kraja knjige, znaćete da napravite jednostavnu veb lokaciju s višestubačnim stranama koje se prilagođavaju mobilnim uređajima.

Naučićete da koristite najnovije tehnike, rešenja koja su se najbolje pokazala u praksi i aktuelne veb standarde - uključujući HTML5 i CSS3. Svako poglavlje sadrži vežbe koje će vam pomoći da savladate različite tehnike rada, i kratke kvizove znanja kako biste se uverili da ste razumeli osnovne koncepte.

Ovo temeljno revidirano i dopunjeno izdanje idealno je za one koji se tek upoznaju s veb dizajnom, kao i profesionalce svih usmerenja i nivoa znanja - bilo da tek počinju ili uvežbavaju stečene veštine.

• Napravite HTML strane koje sadrže tekst, hiperveze, slike, tabele i obrasce
• Koristite opise stilova (CSS) za boje, pozadine, formatiranje teksta, raspoređivanje elemenata na strani, pa čak i za jednostavne animirane efekte
• Upoznajte nove HTML5 elemente, API-je i CSS3 svojstva koji menjaju ono što ste dosad mogli uraditi s veb stranama
• Naučite kako radi JavaScript i zašto je taj jezik toliko važan u veb dizajnu
• Napravite i optimizujte grafiku za veb tako da se učitava najbrže moguće

Detaljan opis

Deo I-Početak
U prvom delu postavljeni su temelji za sve što sledi u knjizi. Počinjem s nekim važnim opštim informacijama o okruženju za veb dizajn, opisujući – između ostalog – različite uloge koje možete imati, tehnologije koje možete savladati i alatke koje su vam na raspolaganju. Odmah ćete se sresti s HTML om i CSS-om i naučiti opšte stvari o tome kako funkcionišu veb i veb strane. Uz to, predstavljam i neke važne koncepte zbog kojih ćete početi da razmišljate onako kako savremeni veb dizajneri razmišljaju o svom poslu.

Deo II-HTML: struktura veb strane
U poglavljima iz drugog dela knjige razmotreni su detalji svakog elementa i atributa, kako bi se opisala njihova semantička struktura, a obuhvaćeni su i novi elementi iz verzije HTML5. Obrađeno je označavanje teksta, veza, slika,

tabela i obrazaca. Deo II se završava temeljnim razmatranjem jezika HTML5 i njegovim razlikama u odnosu na prethodne standarde.

Deo III-CSS: prezentacija veb strane
U trećem delu knjige proći ćete put od upoznavanja sa osnovama korišćenja CSS stilova za promenu načina predstavljanja teksta, do izrade višestubačnih rasporeda, pa čak i dodavanja vremenski programiranih animacija i interakaktivnosti veb strani. Opisane su i uobičajene tehnike rada u CSSu, uključujući i to kako da napravite veb stranu primenjujući responsivan veb dizajn.

Deo IV-JavaScript: ponašanje veb strane
Met Markvis započinje četvrti deo knjige pregledom sintakse JavaScripta, kako biste naučili da razlikujete promenljivu od funkcije. Upoznaćete i neke načine korišćenja JavaScripta, uključujući i DOM skriptovanje, i postojeće JavaScript alatke – kao što su polifili i biblioteke – zahvaljujući kojima možete brzo iskoristiti JavaScript, čak i ako niste još spremni da pišete sopstveni JavaScript kod od nule

Deo V
Izrada veb grafike
U petom delu opisani su različiti formati datoteka pogodni za veb i kako ih optimizovati da bi datoteke sa slikama bile što manje.

Iz iste oblasti

UX DIZAJN: 101 princip za dobar UX dizajn
101 princip za dobar UX dizajn
korice/k000248d2b.jpg
Cena: 1.782 rsd
Digitalni marketing: za neupućene
Ryan Deiss, Russ Henneberry
korice/k000279d2b.jpg
Cena: 1.890 rsd
Vue.js 3: kuvar
Heitor Ribeiro
korice/k000396d2b.jpg
Cena: 2.277 rsd
GraphQL i React Full-Stack veb razvoj
Sebastian Grebe
korice/k000293d2b.jpg
Cena: 2.070 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd