Napadi na mrežne protokole

Hakerski vodič za hvatanje mrežnog saobraćaja, analizu i iskorišćavanje ranjivosti mreže
Autor James Forshaw
ISBN 978-86-7555-429-5
Strana: 400 Format: B5 Povez: Meki Masa: 590 g
Ključne reči Umrežavanje računara, mreža, mrežni protokol
Cena
2.200 rsd
1.980 rsd

Preuzmite:

Detaljan sadržaj (√)

O knjizi

U knjizi Napadi na mrežne protokole autor James Forshaw, jedan od najvećih svetskih lovaca na programske greške, zaronio je duboko ispod površine bezbednosti mrežnih protokola. U ovom sveobuhvat­nom vodiču, umrežavanje se obrađuje iz perspektive napadača kako bi se omogućilo lakše otkrivanje, iskorišćavanje i zaštita ranjivosti protokola.

Ovo putovanje započinje osnovama računarskih mreža i hvatanjem mrežnog saobraćaja, a nasta­vlja se statičkom i dinamičkom analizom pro­tokola, najčešćim strukturama, kriptografijom i bezbednošću protokola. Zatim se fokus premešta na pronalaženje i iskorišćavanje ranjivosti, sa pregledom najčešćih klasa programskih grešaka, faz testiranjem, otkrivanjem grešaka i napadima iscrpljivanjem.

Detaljan opis

Naučite kako da:
• hvatate pakete, radite sa njima i ponavljate ih;
• pišete kôd alatki za seciranje saobraćaja i obratno inženjerstvo kako biste razumeli interno funkcionisanje mrežnih protokola;
• otkrivate i iskorišćavate ranjivosti, kao što su oštećivanje podataka u memoriji, zaobilaženje provere identiteta i uskraćivanje usluga;
• koristite alatke za hvatanje i analizu, kao što je Wireshark, i razvijate sopstvene prilagođene mrežne posrednike kako biste radili sa mrežnim saobraćajem.
Knjiga Napadi na mrežne protokole obavezno je štivo za sve ispitivače neprobojnosti, lovce na greške i programere koji žele da razumeju i otkrivaju bezbednosne ranjivosti na mreži.

O autoru

James Forshaw je poznati istraživač računarske bez­ bednosti u timu Google Project Zero i autor alatke Canape za analizu mrežnih protokola. Zahvaljujući tome što je za Microsoft Windows otkrio složene probleme nastale u fazi projektovanja, osvojio je nagradu od 100.000 dolara i mesto prvog istraživača na listi koju je objavio Microsoft Security Response Center (MSRC). Svoja nova istraživanja u oblasti globalne bezbednosti predstavljao je na konferen­cijama kao što su BlackHat, CanSecWest i Chaos Computer Congress.

Iz iste oblasti

CCNA 200-301: zvanični vodič za sertifikat, knjiga 2
Wendell Odom
korice/k000574d2b.jpg
Cena: 3.036 rsd
Word 2016: Korak po korak
Joan Lambert
korice/k000141d2b.jpg
Cena: 1.897 rsd
Naučite Spring 5
Ranga Karanam
korice/k000197d2b.jpg
Cena: 2.530 rsd
Računarske mreže: prevod 5. izdanja
Andrew S. Tanenbaum, David J. Wetherall
korice/k000057d2b.jpg
Cena: 3.420 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd