Nanostrukturne solarne ćelije

Autor Biljana Todorović Marković Zoran Marković
ISBN 978-86-7466-464-3
Strana: 318 Format: B5 Povez: Mek Masa: 500 g
Ključne reči solarne ćelije
Cena
1.980 rsd
1.940 rsd

Preuzmite:

sadrzaj.pdf (√)

O knjizi

 

Cilj autora knjige je bio da širu javnost upozna sa problematikom izrade solarnih ćelija na bazi ugljeničnih nanomaterijala. Sama knjiga je tematski gledano podeljena u tri celine:

 

• Prva celina (prvih sedam poglavlja) je namenjena upoznavanju čitalačke publike sa modernim nesilicijumskim tehnologijama konstrukcije solarnih ćelija, kao i ekonomskoj isplativosti izrade i korišćenja solarnih ćelija. Ova poglavlja su pisana na takav način da mogu da ih razumeju i neinženjerski potkovani čitaoci.

 

• U drugom delu knjige (poglavlja 8, 9 i 10) su detaljno prikazane osobine ugljeničnih nanomaterijala, kao i njihova potencijalna primena i isplativost u izradi solarnih ćelija. Rezultati prikazani u ovom delu knjige su plod dugogodišnjih istraživanja samih autora knjige i namenjeni su studentima doktorskih studija, postdoktorantima koji razvijaju ove materijale, kao i stručnjacima za plastične solarne i grafenske solarne ćelije.

 

• U okviru dodatka knjige date su osnove fizike poluprovodnika i predstavljene su osnovne osobine klasičnih makroskopskih poluprovodnika kao što su silicijum i germanijum. Ovaj deo knjige je namenjen studentima doktorskih studija koji hoće da se bliže upoznaju sa fizikom čvrstog stanja.

 

Detaljan opis

Iz iste oblasti

Osnovi elektrotehnike 2. deo: Stalne struje
Antonije Đorđević
korice/k000490d2b.jpg
Cena: 1.240 rsd
Indukciono grejanje metala: Teorija i praksa
Radojle Radetić
korice/k000384d2b.jpg
Cena: 1.463 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd