Namenski grafički jezici za modelovanje u robotici

Autor Verislav Đukić
ISBN 978-86-7555-473-8
Strana: 380 Format: B5/ ćirilica Povez: Tvrdi Masa: 740 g
Ključne reči Robotika, Automatika, Grafički jezik
Cena
2.000 rsd
1.800 rsd
O knjizi

U knjizi „Namenski grafički jezici za modelovanje u robotici“ opisani su aktuelni teorijski i praktični problemi u softverskom inženjerstvu, koji se odnose na razvoj metodologija i alata za proizvodnju softvera. Problemi i rešenja su ilustrovani na primerima srednje složenosti u robotici i automatici. Stvaranje novih namenskih robota za primenu u specifičnim oblastima je interdisciplinarni posao koji zahteva stručnjake različitih profila iz mašinstva, elektronike, robotike, automatike, softvera i oblasti primene robota. Kako organizovati jedan takav tim da postane funkcionalan, da razume zadatak, da postavi tačan i dostižan cilj i kako na svakom koraku biti siguran u ispravan tok posla? Intuitivno, posao ćemo brže uraditi ako imamo dobre alate i znamo da ih koristimo. Šta nam garantuje da alati koje imamo mogu da se primene na rešavanje problema? Možda će tek na kraju posla alatu nedostajati deo za „završnu obradu“, zbog čega nećemo dobiti upotrebljiv krajnji proizvod.
Knjiga na jednom mestu opisuje probleme iz mehanike, elektronike, automatike, softvera i matematičke lingvistike, a sve u formi interesantnih poslova na razvoju i proizvodnji robota. Iskustva koja su prikazana u knjizi primenljiva su na različite oblasti nezavisno od robotike. Ona softverskim inženjerima daju odgovor na dilemu šta je razvoj, a šta proizvodnja softvera. Ekspertima iz različitih nauka ova knjiga nudi rešenje kako jezik svog kružoka, ili jezik svoje struke, mogu da formalizuju i prevedu u upotrebljivo i izvršivo ekspertsko znanje za potrebe robotizacije.

Detaljan opis
O autoru

Doc. dr Verislav Đukić bavi se unapređivanjem teorije i prakse softverskog inženjerstva u oblastima robotike, automatike, medicine i upravljanja dokumentima. Uža specijalnost mu je razvoj namenskih grafičkih jezika i alata za modelovanje (DSL/DSM). Znanje i iskustvo je stekao na više fakulteta i na brojnim industrijskim projektima u Srbiji i inostranstvu. Autor je petnaest stručnih i naučnih radova iz ovih oblasti.

Iz iste oblasti

Python: Programiranje aplikacija
Wesley J. Chun
korice/k000076d2b.gif
Cena: 3.150 rsd
Photoshop CC: vizuelni priručnik
Elaine Weinmann; Peter Lourekas
korice/k000131d2b.jpg
Cena: 2.430 rsd
Programski jezik C: sa rešenim zadacima - 10. izdanje
Laslo Kraus
korice/k000170d2b.jpg
Cena: 1.650 rsd
Laravel: Radni okvir za izradu modernih PHP aplikacija
Matt Stauffer
korice/k000287d2b.jpg
Cena: 2.420 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd