MicroPython za mikrokontrolere

Projekti za Thonny-IDE, uPyCraft-IDE i ESP32
Autor Günter Spanner
ISBN 978-86-80134-38-3
Strana: 224 Format: B5/kolor Povez: Mek Masa: 390 g
Ključne reči Python, MicroPython, Arduino, ESP
Dostava * BESPLATNA *
Knjiga se nalazi i u kompletu: Pogledajte sve komplete.
Cena
1.600 rsd
1.440 rsd

Preuzmite:

Sadrzaj-Isecak.pdf (√)

Software_MicroPython for Microcontrollers.zip (-)

O knjizi

Programski jezik „Python“ je poslednjih godina doživeo ogroman uspon. Ne i manje važno, različiti sistemi sa jednom pločom, kao što je Raspberry Pi, doprineli su njegovoj popularnosti. Ali, upotreba Python-a preovladava i u drugim oblastima, kao što su veštačka inteligencija (AI – Artificial Intelligence) ili mašinsko učenje (ML – Machine Learning). Očigledno je, dakle, da se Python ili „MicroPython“ varijanta koristi za upotrebu i u SoC-ovima (Systems on Chips).

Moćni kontroleri, kao što je ESP32 kompanije Espressif Systems, obezbeđuju odlične performanse, kao i Wi-Fi i Bluetooth funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Zahvaljujući ovim karakteristikama, „scena“ proizvođača se munjevito osvaja. U poređenju sa drugim kontrolerima, ESP32 ima znatno veću fleš i SRAM memoriju, kao i mnogo veću brzinu procesora. Zbog ovih karakteristika, čip nije samo pogodan za klasične C aplikacije, već i za programiranje pomoću MicroPython-a.

Detaljan opis

U ovoj knjizi je predstavljena primena savremenih sistema sa jednim čipom. Pored tehničke pozadine, fokus je na samom MycroPython-u. Nakon uvoda u jezik, naučene veštine programiranja odmah se primenjuju u praksi. Individualni projekti su pogodni za upotrebu u laboratoriji, ali i za svakodnevnu primenu. Dakle, pored stvarnog efekta učenja, fokus je i na užitku izrade kompletnih i korisnih uređaja. Korišćenjem laboratorijskih proto-ploča, električna kola svih vrsta mogu se realizovati uz malo truda, pri čemu testiranje i debagovanje grešaka stopostotno kućnih projekata postaje poučno zadovoljstvo.

Različite primene, kao što su meteorološke stanice, digitalni voltmetri, ultrazvučni daljinomeri, čitači RFID kartica ili generatori funkcija, čine predstavljene projekte idealno pogodnim za praktične kurseve ili predmet i studijski rad u prirodnim naukama, ili na časovima nauke i tehnologije.

O autoru

Günter Spanner

Autor je već više od 25 godina aktivan u oblasti razvoja elektronike i upravljanja tehnologijom za razne velike korporacije.

Pored svog rada kao predavač, uspešno je objavljivao tehničke članke i knjige na temu elektronike, mikrokontrolera i senzorske tehnologije, kao i kurseve i pakete učenja. Štaviše, poznat je široj publici zahvaljujući priznatim specijalističkim predavanjima i vebinarima.

Iz iste oblasti

Arduino: uvod u programiranje, prevod 2. izdanja
Simon Monk
korice/k000300d2b.jpg
Cena: 1.620 rsd
Elektronika za sve: Priručnik praktične elektronike
Michael Shustov i Andrey Shustov
korice/k000223d2b.jpg
Cena: 1.710 rsd
Procesna merenja pomoću C# aplikacija
Michael Dickinson
korice/k000066d2b.jpg
Cena: 990 rsd
Uvod u Python: automatizovanje dosadnih poslova
Al Sweigart
korice/k000118d2b.jpg
Cena: 2.002 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd