Knjiga o Netfliksu

Ne pravilima
Autor Rid Hejstings i Erin Mejer
ISBN 978-86-90216-22-2
Strana: 368 Format: A5 Povez: Mek Masa: 610 g
Ključne reči Netflix
Cena
2.130 rsd
1.917 rsd

Preuzmite:

knjiga-o-netfliksu-isecak.pdf (√)

O knjizi

Saznajte kako se video-klub koji diskove šalje poštom neverovatnom brzinom preobrazio u jednu od najneobičnijih i najuspešnijih kompanija u istoriji.

Kada je razvoj kompanije postavio ne kao poslovni nego kao kulturni poduhvat, Netfliksov tvorac je pokrenuo revoluciju. Odbacio je pravila po kojima se upravljaju druge firme i u centar svog sveta postavio – ljude. Rid Hejstings je izgradio kulturu slobode i odgovornosti, a svoju kompaniju načinio sposobnom da se prilagođava naglim promenama koje nameće savremeno doba.

Za svakoga ko uči i stvara, otpočinje ili vodi posao, teži inovativnosti i ostvarenosti, kultura Netfliksa je postala uzor i inspiracija.

Detaljan opis

NETFLIKSOVA FILOZOFIJA JE UVRNUTA
Kada je Rid Hejstings 2000. godine u očaju pokušao da svom nedostižnom konkurentu proda gubitaški Netfliks, bio je glatko odbijen. Direktor Blokbastera, koji ga je lično odbio, upravljao je lancem od 9000 dvd klubova vrednom 6 milijardi dolara, a Netfliks je bio pred bankrotom sa 50 miliona dolara duga. Danas, Blokbaster odavno ne postoji, a Netfliks ima više od 200 miliona korisnika (nije prisutan u samo dve zemlje sveta) i vrednost veću od 160 milijardi dolara. Šta se dogodilo u međuvremenu?
U tom trenutku, čak ni ja nisam shvatao jednu stvar: mi imamo nešto što Blokbaster nema – poslovnu filozofiju s vrlo malo pravila, koja vrednuje ljude više od procedura, a inovaciju više od efikasnosti. Naša filozofija, usredsređena na postizanje najboljih rezultata zapošljavanjem samo najboljih stručnjaka i rukovođenje zaposlenima putem organizacije a ne kontrole, omogućila nam je da stalno rastemo i menjamo se uporedo sa svetom i potrebama korisnika.
Netfliks je drugačiji. Naša filozofija je ‒ Ne pravilima.

„Autori nam pitko i otvoreno prenose kako je nastala jedna od najuspešnijih kompanija iz kreativne industrije, koje su greške pravili na tom putu, koliko su ih one koštale i najvažnije – šta su iz njih naučili." Radi ličnog i kompanijskog razvoja, svaki poslovni čovek treba da zna da su veštine ljudi i zajednička kultura osnov uspeha svake organizacije, bio to startap, velika firma ili čak država, Knjiga o Netfliksu nas upravo tome uči.“
— Bojan Leković, osnivač/CEO KupujemProdajem

RID HEJSTINGS, preduzetnik, osnivač i lider Netfliksa. Tvorac revolucionarne poslovne filozofije koja je izgradila jednu od najrazvijenijih svetskih kompanija. Bio je član kalifornijskog državnog odbora za obrazovanje i član nekoliko obrazovnih fondacija i instituta. Diplomirao je na Bouden koledžu, a magistrirao na Univerzitetu Stenford. Sredinom osamdesetih godina XX veka volontirao je u Mirovnim snagama kao učitelj u Južnoj Afirici.

"Kad pešačite Afrikom sa deset dolara u džepu, otpočinjanje biznisa i ne izgleda tako zastrašujuće."

ERIN MEJER, profesorka na INSEAD-u, jednoj od najprestižnijih poslovnih škola. Jedan je od najuticajnijih izučavalaca filozofije i prakse poslovanja. Autorka je knjige The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundaries of Global Business.
Hejstings je pozvao da intervjuiše zaposlene u Netfliksu širom sveta i iz prve ruke se upozna s njegovom kulturom.

"Bila je to šansa da istražim kako kompanija sa poslovnom filozofijom koja se suprotstavlja svemu što znamo o psihologiji, poslovanju i ljudskom ponašanju može da ostvari tako fantastične rezultate."

O autoru

Rid Hejstings, preduzetnik, osnivač i lider Netfliksa. Tvorac revolucionarne poslovne filozofije koja je izgradila jednu od najrazvijenijih svetskih kompanija.

Bio je član kalifornijskog državnog odbora za obrazovanje i član nekoliko obrazovnih fondacija i instituta. Diplomirao je na Bouden koledžu, a magistrirao na Univerzitetu Stenford. Sredinom osamdesetih godina XX veka volontirao je u Mirovnim snagama kao učitelj u Južnoj Afirici.

"Kad pešačite Afrikom sa deset dolara u džepu, otpočinjanje biznisa i ne izgleda tako zastrašujuće."

 

Erin Mejer, profesorka na INSEAD-u, jednoj od najprestižnijih poslovnih škola. Jedan je od najuticajnijih izučavalaca filozofije i prakse poslovanja. Autorka je knjige The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundaries of Global Business.

Hejstings je pozvao da intervjuiše zaposlene u Netfliksu širom sveta i iz prve ruke se upozna s njegovom kulturom.

"Bila je to šansa da istražim kako kompanija sa poslovnom filozofijom koja se suprotstavlja svemu što znamo o psihologiji, poslovanju i ljudskom ponašanju može da ostvari tako fantastične rezultate."

Iz iste oblasti

Inoviranje
Luis Perez-Breva
korice/k000521d2b.jpg
Cena: 4.239 rsd
Lean Startup: 2. izdanje
Eric Ries
korice/k000339d2b.jpg
Cena: 1.890 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd