JavaScript projektni obrasci

prevod drugog izdanja
Autor Addy Osmani
ISBN 978-86-7310-592-5
Strana: 296 Format: B5 Povez: Meki Masa: 400 g
Cena
2.200 rsd
1.980 rsd
O knjizi

Želite li da vaš JavaScript kod bude lep, strukturiran i lako održiv? Želite li da koristite najnovije projektne obrasce koji će vašem kodu dati efikasnost i čistoću? Ako želite da ostanete korak ispred u svetu veb razvoja, drugo izdanje knjige „JavaScript projektni obrasci“ je pravi izbor za vas.

O knjizi: U ovom ažuriranom izdanju, autor Addy Osmani vodi vas kroz primenu modernih projektnih obrazaca u JavaScriptu i Reactu. Otkrijte kako koristiti module, miksine, obrasce observer i mediator, kao i kako optimizovati performanse i renderovanje vaših aplikacija. Upoznajte se sa arhitektonskim obrascima kao što su MVC, MVP i MVVM i saznajte kako oni mogu unaprediti vaše veb aplikacije.

Naučite o:

 • Arhitektonskim obrascima za optimalnu strukturu vaših aplikacija
 • Preko 20 projektnih obrazaca u JavaScriptu i Reactu
 • Kreacionim, strukturalnim i bihevioralnim obrascima
 • Osnovama performansi, dinamičkim uvozima i deljenju koda
 • Savremenim tehnikama renderovanja i mnogim drugim temama

 

Detaljan opis

Moguća pitanja i odgovori:

 1. Kako se projektni obrasci iz ove knjige mogu primeniti u stvarnim projektima?

  • Projektne obrasce iz knjige možete primeniti u stvarnim projektima tako što ćete prvo razumeti osnovne koncepte svakog obrasca, a zatim analizirati potrebe vašeg projekta. Na primer, ako radite na velikoj veb aplikaciji koja zahteva modularnost, možete primeniti module i miksine. Ako radite na aplikaciji koja zahteva dinamičko ažuriranje podataka, obrasci kao što su observer i mediator mogu biti korisni. Ključ je u tome da prepoznate potrebe vašeg projekta i odaberete odgovarajuće obrasce koji će vam pomoći da postignete željenu funkcionalnost i strukturu.
 2. Kako knjiga pristupa temi performansi u JavaScriptu i Reactu?

  • Knjiga pristupa temi performansi tako što se fokusira na najbolje prakse i tehnike koje omogućavaju brže izvršavanje koda i bolje korisničko iskustvo. To uključuje teme kao što su dinamički uvozi, deljenje koda, optimizacija renderovanja i korišćenje modernih JavaScript i React tehnika. Posebna pažnja je posvećena pristupima kao što su renderovanje na strani servera i "ostrvska" arhitektura, koji omogućavaju brže učitavanje stranica i bolju interaktivnost.
 3. Koje su glavne razlike između prvog i drugog izdanja knjige „JavaScript projektni obrasci“?

  • Drugo izdanje knjige „JavaScript projektni obrasci“ donosi ažurirane informacije i pristupe koji odražavaju najnovije trendove i tehnologije u svetu JavaScripta i Reacta. Osim osnovnih projektnih obrazaca koji su obrađeni u prvom izdanju, novo izdanje uvodi i nove obrasce, moderne tehnike i savete za optimizaciju performansi. Takođe, knjiga sada pokriva i savremene React obrasce kao što su Hooks i komponente višeg reda (HOC-ove), pružajući čitaocima sveobuhvatno razumevanje kako da pišu efikasan i održiv kod u današnjem dinamičnom veb razvojnom okruženju.

 

O autoru

Addy Osmani je inženjerski lider u kompaniji „Google“, gde vodi timove posvećene unapređenju Chrome programerskog iskustva. Njegov rad je usmeren na to da veb postane brži i lakši za razvoj.

Iz iste oblasti

Android programiranje: bez oklevanja
Dawn Griffiths, David Griffiths
korice/k000226d2b.jpg
Cena: 2.447 rsd
JAVA 8 Programiranje
Yakov Fain
korice/k000116d2b.jpg
Cena: 2.376 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd