Industrijska automatika

Autor Milan Ristanović
ISBN 9788660600402
Strana: 162 Format: B5/kolor Povez: Mek Masa: 470 g
Ključne reči automatika, industrijska automatika, PLC
Cena
2.000 rsd
1.960 rsd

Preuzmite:

Industrijska_Automatika_promo.pdf (√)

O knjizi

Stalno rastuće tržište oblasti industrijske automatike, kako u svetu tako i kod nas, dovodi do potrebe za sistematskim proučavanjem i predavanjem ove oblasti na univerzitetu. Počev od školske 2011/12. godine, na Modulu za automatsko upravljanje, Univerzitet u Beogradu - Mašinski fakultet, je uveden predmet Industrijska automatika, koji se predaje na prvoj godini master akademskih studija.

Udžbenik se sastoji od pet poglavlja. U prvom poglavlju se objašnjava pojam, značaj i uloga sistema automatskog upravljanja u industriji. Kroz drugo i treće poglavlje, čitalac se uvodi u komponente, metode sinteze i načine realizacije električnog, pneumatskog i elektropneumatskog upravljanja. Četvrto poglavlje predstavlja centralno poglavlje ovog udžbenika, u kome se stavlja akcenat na razumevanje koncepta programabilnih logičkih kontrolera i sistemskog pristupa rešavanju problema primenom programabilnih logičkih kontrolera. Konačno, u petom poglavlju se daju osnovne informacije o Industriji 4.0 i ulozi industrijske automatike u 21. veku.

Kako je cilj kursa Industrijska automatika upoznavanje studenata sa savremenim industrijskim upravljačkim sistemima, metodama projektovanja i načinom realizacije, a ishod razvijanje kompentencije studenata da razumeju i da mogu da implementiraju jednostavna rešenja u različitim tehnologijama izvedbe, udžbenik je protkan pažljivo postavljenim i rešenim problemima iz tehničke prakse. Naravno, ovaj udžbenik je samo osnovna literatura, koja čitaoca treba da osposobi za dalje samostalno usavršavanje.

Detaljan opis

Iz iste oblasti

Distribuirani sistemi upravljanja sa programabilnim logičkim kontrolerima
Slobodan Lubura, Milica Ristović Krstić, Dejan Jokić
korice/k000344d2b.jpg
Cena: 1.666 rsd
Sušenje i načini sušenja drveta
Dr Radivoje M. Topić
korice/k000378d2b.jpg
Cena: 1.921 rsd
Primena invertora za zavarivanje REL i TIG postupcima
Branko Lukić
korice/k000376d2b.jpg
Cena: 1.116 rsd
Indukciono grejanje metala: Teorija i praksa
Radojle Radetić
korice/k000384d2b.jpg
Cena: 1.518 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd