Industrijska automatika

Autor Milan Ristanović
ISBN 9788660600402
Strana: 162 Format: B5/kolor Povez: Mek Masa: 470 g
Ključne reči automatika, industrijska automatika, PLC
Cena
2.000 rsd

Preuzmite:

Industrijska_Automatika_promo.pdf (√)

O knjizi

Stalno rastuće tržište oblasti industrijske automatike, kako u svetu tako i kod nas, dovodi do potrebe za sistematskim proučavanjem i predavanjem ove oblasti na univerzitetu. Počev od školske 2011/12. godine, na Modulu za automatsko upravljanje, Univerzitet u Beogradu - Mašinski fakultet, je uveden predmet Industrijska automatika, koji se predaje na prvoj godini master akademskih studija.

Udžbenik se sastoji od pet poglavlja. U prvom poglavlju se objašnjava pojam, značaj i uloga sistema automatskog upravljanja u industriji. Kroz drugo i treće poglavlje, čitalac se uvodi u komponente, metode sinteze i načine realizacije električnog, pneumatskog i elektropneumatskog upravljanja. Četvrto poglavlje predstavlja centralno poglavlje ovog udžbenika, u kome se stavlja akcenat na razumevanje koncepta programabilnih logičkih kontrolera i sistemskog pristupa rešavanju problema primenom programabilnih logičkih kontrolera. Konačno, u petom poglavlju se daju osnovne informacije o Industriji 4.0 i ulozi industrijske automatike u 21. veku.

Kako je cilj kursa Industrijska automatika upoznavanje studenata sa savremenim industrijskim upravljačkim sistemima, metodama projektovanja i načinom realizacije, a ishod razvijanje kompentencije studenata da razumeju i da mogu da implementiraju jednostavna rešenja u različitim tehnologijama izvedbe, udžbenik je protkan pažljivo postavljenim i rešenim problemima iz tehničke prakse. Naravno, ovaj udžbenik je samo osnovna literatura, koja čitaoca treba da osposobi za dalje samostalno usavršavanje.

Detaljan opis

Iz iste oblasti

Mehanika: Statika
Zoran Golubović, Milivoje Simonović, Zoran Mitrović
korice/k000482d2b.jpg
Cena: 1.650 rsd
Tehnologija spajanja materijala lemljenjem
Branko Lukić, Ivan Milutinović
korice/k000136d2b.jpg
Cena: 1.540 rsd
Digitalno upravljanje u proizvodnji
 
korice/k000418d2b.jpg
Cena: 1.617 rsd
Mehanika: Dinamika sistema
Mirko Pavišić, Zoran Golubović, Zoran Mitrović
korice/k000483d2b.jpg
Cena: 1.540 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd