Elektronska sigurnost i špijunaža

Priručnik za samogradnju
Autor Luka Matić
ISBN 978-86-80134-41-3
Strana: 236 Format: B5/Kolor Povez: Meki Masa: 420 g
Ključne reči bezbednost, spijunaža, komunikacije
Cena
1.800 rsd
1.620 rsd

Preuzmite:

elektronska sigurnost-isecak.pdf (√)

O knjizi

Problemi (elektronička) sigurnosti u današnje vrijeme su rijetko adekvatno riješeni ili barem precizno analizirani. Elektronička sigurnost je samo jedna karika u lancu sigurnosti cijelog sustava. Obično joj se pristupa na nivou mrežne ili softverske sigurnosti, dok se ostali bitni aspekti najčešće zanemaruju. Naravno, svaki lanac je jak koliko i njegova najslabija karika.
Tema ove knjige je sigurnost elektroničkog hardvera, s naglaskom na probleme koje možete riješiti sa skromnim DIY financijama. Ona se bavi uglavnom sigurnim komunikacijama i sustavima šifriranja, s primjenom u različitim (hipotetskim i stvarnim) špijunskim scenarijima. Brzo ćete shvatiti da ne možete jednostavno kupiti pouzdan i povjerljiv kripto-uređaj kao standardni „off-the-shelf“ proizvod. To vrijedi podjednako za pojedince, korporacije i države.
Ako želite razviti vašu svijest o elektroničkoj sigurnosti u svijetu (već odavno) prekrivenom mrežama mikrofona i kamera, ovo je knjiga za vas. Nadalje, ako želite napraviti nešto po DIY principu, projektiranjem svojih uređaja ili daljnjim razvojem mojih (opisanih u knjizi), molim vas nastavite čitati. Neki uređaji su već objavljeni kao projekti u časopisu Elektor. Neki su još na nivou eksperimentalne pločice ili samo ideje koje tek treba razraditi.
Kompleksnost je glavni neprijatelj sigurnosti, dakle pokušat ćemo zadržati se na jednostavnim uređajima i sustavima. Svako poglavlje će analizirati stvarne špijunske afere ili barem hipotetske scenarije koji će (nadam se) potaknuti vašu maštu i vlastitu kreativnost. Konačni cilj je stvoriti cjelovitu svijest o stvarnim sigurnosnim problemima (odnosno razviti način razmišljanja na nivou dobrog špijuna), što je neophodno da bi se na vrijeme predvidjele moguće prijetnje, da bi tek onda bilo moguće projektirati stvarno sigurni sustav.
Ne zamarajte se s čitanjem ako:
-mislite da ste vi i vaše tajne 100% sigurni
-mislite da netko drugi može brinuti o vašoj sigurnosti
-mislite da teorije zavjere postoje samo u teoriji–Telefunkenovo remek-djelo“FS-5000 Harpoon” je bilo zasnovano na jednoj od njih!

Detaljan opis

Poglavlje 1 – Svi sigurnosni problemi već savršeno riješeni, ili možda …?
Poglavlje 2 – Metode napada
Poglavlje 3 – Generatori slučajnih brojeva
Poglavlje 4 – Kriptografija na papiru, u računalima i u realnosti
Poglavlje 5 – Još nekoliko jednostavnih i jeftinih, ali vrlo sigurnih uređaja
Poglavlje 6 – Praktični dio
Poglavlje 7 – Dodatne ideje
Zaključak

O autoru

Luka Matić
Autor je rođen u Rijeci, 1976. godine. Hladni rat je završio kada je krenuo u gimnaziju. Nakon što je diplomirao na FER-u u Zagrebu, počeo se baviti kriptografskim uređajima u samogradnji (DIY) u suradnji s Elektorom. Stekao je i dosta iskustva u području elektroničke sigurnosti i fizičko-tehničkog osiguranja u nekoliko godina rada na brodovima za podvodne radove i naftnim bušećim postrojenjima. Sada živi u Zagrebu i radi kao istraživač na FER-u gdje pokušava započeti doktorat na temu kriptografskog hardvera.

Iz iste oblasti

Retro audio: servisni vodič
Paul Hetrelezis
korice/k000238d2b.jpg
Cena: 1.350 rsd
Osnove veštačke inteligencije i mašinskog učenja
Zsolt Nagy
korice/k000318d2b.jpg
Cena: 2.079 rsd
Elektronika za neupućene
Gordon McComb, Earl Boysen
korice/k000019d2b.gif
Cena: 1.620 rsd
Hakerske tajne za neupućene
Kevin Beaver
korice/k000295d2b.jpg
Cena: 1.980 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd