CNC glodanje

za sinumerik 840D
Autor Ivanović Slaviša dipl. maš. inž.
ISBN 978-86-6048-009-3
Strana: 240 Format: A4 Povez: Mek Masa: 750 g
Ključne reči CNC, struganje, Sinumerik
Knjiga se nalazi i u kompletu: Pogledajte sve komplete.
Cena
1.930 rsd

Preuzmite:

DetaljanSadrzaj.pdf (√)

O knjizi

Priručnik je nastao kao težnja autora da napiše knjigu koja će pomoći prvenstveno učenicima da savladaju nastavni plan i program a da i drugim korisnicima bude od velike pomoći pri upotrebi CNC glodalica.
Ovaj priručnik je namenjen učenicima četvrtog razreda za obrazovni profil tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašinama u cilju sticanja znanja, veština i navika neophodnih za obavljanje konkretnih zadataka u proizvodnji.
Priručnik je koncipiran tako, da su u prvom delu data teorijska objašnjenja i demonstracije neophodne za razumevanje projektovanja tehnoloških sistema pri obradi struganjem i programiranja CNC glodalica.
U drugom delu je data zbirka rešenih zadataka za CNC glodanje sa planovima rezanja, programskim listovima, operacijskim listovima, planovima stezanja, planovima alata, karakterističnim tačkama i hodogramima a u cilju lakšeg rešavanja konkretnih problema u praksi.
Primeri iz knjige su provereni na mašinama sa upravljačkim jedinicama SINUMERIC, HEIDENHAIN, FANUC, MAHO, …

Detaljan opis
O autoru

Dragan  Ilić  je  po  obrazovanju  vojni  mašinski  inženjer.  Nakon  raspada  Jugoslavije  prelazi  u privredu i posebno se posvećuje problematici kontrole kvaliteta. Obzirom na nedostatak literature iz  ove  oblasti,  odlučuje  se  da  objavi  rad  koji  bi bio  koristan  kako  stručnoj  javnosti,  tako  i studentima i  učenicima. O sebi voli da kaže da je rođen 1959.godine i da još nije umro.. Ovaj stručni  rad  posvećuje  svojim  dragim  profesorima Ph.D.   in   physicsVladimiru  Joksimoviću  i Pukovniku  Vazduhoplovno  Tehničke  Službe, Prof. Zdravku  Husulu.

Iz iste oblasti

SolidWorks: napredne tehnike
Gradimir Čučuković
korice/k000360d2b.jpg
Cena: 1.777 rsd
Tolerancije i kontrola kvaliteta čeličnih otkovaka
Dragan Ilić
korice/k000325d2b.jpg
Cena: 1.650 rsd
SolidWorks i SolidCAM: osnove + CD
Gradimir Čučuković
korice/k000161d2b.jpg
Cena: 1.843 rsd
Drumska vozila: Osnovi konstrukcije
Aleksandar Stefanović
korice/k000361d2b.jpg
Cena: 1.710 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd