Autodesk AutoCAD 2023 i AutoCAD LT 2023:

Vodič za početnike za 2D crtanje i 3D modelovanje pomoću programa Autodesk AutoCAD
Autor Jaiprakash Pandey
ISBN 978-86-7310-587-1
Strana: 674 Format: B5 Povez: Meki Masa: 1070 g
Ključne reči AutoCAD 2023
Cena
3.080 rsd
2.710 rsd

Preuzmite:

AutoCAD_2023_sadrzaj.pdf (√)

O knjizi

AutoCAD je jedna od svestranih softverskih aplikacija za arhitektonsko i inženjersko projektovanje i najpopularnija platforma za projektovanje pomoću računara (CAD) za 2D crtanje i 3D modelovanje. Drugo izdanje ovog praktičnog vodiča sadrži sve što je potrebno da znate da biste maksimalno iskoristili ovu moćnu alatku, od jednostavnog pregleda korisničkog interfejsa do korišćenja naprednih alata.

Počevši od osnovnih oblika i funkcija za crtanje, naučićete osnove CAD dizajna. Zatim ćete učiti o efikasnom upravljanju crtežima pomoću slojeva, dinamičkih blokova i grupa i otkrićete kako da dodate napomene i dijagrame kao profesionalac. Dok napredujete, pokazaćemo vam kako da konvertujete 2D crteže u 3D modele i oblike. Takođe ćete otkriti napredne funkcije, kao što su izometrijski crteži, uslužni programi za crtanje za upravljanje složenim fajlovima i za njihov oporavak, pregled količine i multidisciplinarne crteže pomoću xRefs funkcija. Na kraju, fokusiraćete se na renderovanje i vizuelizaciju dizajna u AutoCAD-u.

Do kraja ove knjige steći ćete dobro razumevanje CAD principa i moći ćete samouvereno da koristite AutoCAD softver za impresivne 2D i 3D kreacije.

Naučićete:

- Osnove CAD-a, kao što su funkcije, navigacija i komponente

- Kreiranje složenih 3D objekata pomoću primitivnih oblika i alata za uređivanje

- Korišćenje objekata za višekratnu upotrebu, kao što su blokovi, i saradnju pomoću xRef funkcije

- Istraživanje naprednih funkcija, kao što su eksterne reference i dinamički blokovi

- Otkrivanje alata za modelovanje površine i mreže, kao što su Fillet, Trim i Extend

- Korišćenje rasporeda prostora papira za kreiranje dijagrama za 2D i 3D modele

- Konvertovanje 2D crteža u 3D modele

Kome je ova knjiga namenjena

Ova knjiga o 3D modelovanju je namenjena inženjerima dizajna, mašinskim inženjerima, arhitektima i svima koji rade u građevinarstvu, proizvodnji ili sličnim oblastima. Bilo da li ste apsolutni početnik, student ili profesionalac koji želi da unapredi veštine inženjerskog dizajna, ova AutoCAD knjiga će vam biti korisna. Nije potrebno prethodno poznavanje CAD-a ili AutoCAD-a.

 

Detaljan opis
 • Uvod u AutoCAD
 • Osnovni alati i komande za crtanje
 • Komande za modifikovanje
 • Korišćenje nizova i objekata za višekratnu upotrebu
 • Upravljanje crtežima pomoću slojeva i svojstava
 • Korišćenje šrafura, teksta i dimenzija
 • Tabele i izometrijski crteži
 • Alati za prilagođavanje
 • Eksterne reference i dinamički blokovi
 • Uvod u 3D modelovanje
 • Kreiranje primitivnih 3D oblika
 • Konverzija između 2D i 3D
 • Modifikovanje 3D objekata
 • Rasporedi prostora papira i štampanje
 • Renderovanje i prezentacija

 

O autoru

Jaiprakash Pandey je sertifikovani Autodesk AutoCAD profesionalac i član Autodesk Expert Elite zajednice. Radio je u grafičkoj industriji, u proizvodnji i na obučavanju, a prvenstveno pruža usluge obučavanja korporativnim klijentima. Ima veliko iskustvo u obučavanju klijenata iz Fortune 500 kompanija, dizajnerskih konsultantskih firmi, vladinih organizacija i vojske. Jaiprakash živi u Indiji i takođe je kreirao onlajn kurseve i CAD materijal za obuku za fakultete i onlajn portale. Njegovi članci su objavljivani u mnogim CAD i inženjerskim publikacijama.

Yasser Shoukry je profesionalni inženjer sa diplomom magistra mašinstva. Živi u Egiptu i ima više od 10 godina iskustva u različitim oblastima. Radio je u građevinskoj industriji kao MEP inženjer, učestvovao je kao CFD tehnički analitičar u istraživanju i razvoju industrije automobila i projektima upravljanja dimom u zgradama i radio na projektima 3D modelovanja za naftne i gasne kompanije. Nebrojeni sati izrade nacrta i modelovanja utrošenih na sve ove projekte dali su mu opširno znanje i iskustvo u korišćenju AutoCAD-a. Štaviše, ima veliko iskustvo u obuci za AutoCAD, pošto je uspešno objavio obuke za AutoCAD na različitim onlajn platformama za učenje.

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd