Arduino Nano

Kurs programiranja za Arduino Nano V3, Nano Every i Nano 33 IoT
Autor Ashwin Pajankar
ISBN 978-86-80134-43-7
Strana: 191 Format: B5/Kolor Povez: Meki Masa: 390 g
Ključne reči Arduino, Nano V3, Nano Every, Nano 33 IoT
Knjiga se nalazi i u kompletu: Pogledajte sve komplete.
Cena
1.890 rsd

Preuzmite:

ArduinoNano-isecak.pdf (√)

Software_PID-based Practical Digital Control.zip (-)

O knjizi

Besplatna Nano pločica uz knjigu!

 

Sedam poglavlja u ovoj knjizi služe kao prvi korak za početnike i ljubitelje mikrokontrolera koji žele da steknu prednost u Arduino programiranju. U prvom poglavlju su predstavljeni Arduino platforma, ekosistem i postojeće varijante Arduino Nano ploča. Takođe ćete naučiti kako da instalirate različite alatke potrebne za početak Arduino programiranja. Drugo poglavlje počinje izradom elektronskih kola i programiranjem na vašem Arduinu. U trećem poglavlju istražujemo različite magistrale (buses) i analogne ulaze. U četvrtom poglavlju upoznaćete koncept modulisanja širine impulsa (PWM - Pulse width modulation) i rad u jednopolarnim koračnim motorima.
U petom poglavlju sigurno ćete naučiti kreiranje lepe i osnovne ali korisne animacije pomoću eksternog ekrana. Šesto poglavlje upoznaje čitaoce sa konceptom I/O uređaja, kao što su senzori i piezo zujalica i istražuje njihove metode povezivanja i programiranja pomoću Arduino Nano-a. U poslednjem po*glavlju istražujemo još jednog člana Arduino Nano porodice Arduino Nano 33 IoT i njegove veoma zanimljive mogućnosti. Ovo poglavlje koristi i produbljuje mnoge koncepte naučene iz prethodnih poglavlja za kreiranje zanimljivih aplikacija za ogroman svet Interneta Stvari.
U celoj knjizi sledimo „korak po korak“ pristup za objašnjavanje koncepata i funkcionisanje „stvari“. Svaki koncept je uvek praćen dijagramom kola od tačke do tačke i primerima koda. Slede detaljna objašnjenja sintakse i logike koje se koriste. Pažljivo prateći koncepte, naučićete izradu kola, Arduino programiranje, radne primere koda i predstavljanje dijagrama kola. Knjiga takođe ima mnogo referenci za spoljne resurse gde god je to potrebno.
Arhivska datoteka (.zip), koja sadrži primere softvera i dijagrame kola u Fritzing stilu razmotrene u knjizi, može se besplatno preuzeti sa stranice proizvoda i resursa knjige na sajtu www.elektor.com (potražite naslov knjige i autora).

Detaljan opis

Poglavlje 1 - Uvod u Arduino platformu i Arduino Nano

Poglavlje 2 - Igranje sa elektronikom

Poglavlje 3 - Različite magistrale i analogni ulaz

Poglavlje 4 – Modulisanje širine impulsa i upravljanje jednopolarnim motorom sa digitalnim I/O

Poglavlje 5 - Iscrtavanje geometrijske „umetnosti“ na eksternom displeju

Poglavlje 6 - Rad sa zujalicom i senzorom

Poglavlje 7 - Rad sa Arduino Nano 33 IoT-om

Iz iste oblasti

Python kuvar: prevod 3, izdanja
David Beazley, Brian K. Jones
korice/k000110d2b.jpg
Cena: 2.340 rsd
CAN komunikacija: Projekti za ARM i Arduino
Prof Dr Dogan Ibrahim
korice/k000184d2b.jpg
Cena: 1.791 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd