Android 9, Kotlin i Android Studio 3.2

u jednoj knjizi
Autor Neil Smith
Strana: 818 Format: B5 Povez: Mek Masa: 1370 g
Ključne reči Android, Kotlin, Android Studio
Cena
2.970 rsd
2.673 rsd

Preuzmite:

Kotlin_preuzimanje fajlova (-)

O knjizi

Potpuno ažurirana za Android Studio 3.2 i Android 9, cilj ove knjige je da vas nauči veštine potrebne za razvoj aplikacija zasnovanih na Androidu upotrebom Android Strudia, Kotlin programskog jezika i Android Architecture Componenta.
Ova knjiga započinje od osnova i obezbeđuje opis koraka potrebnih za podešavanje Android razvojnog okruženja i okruženja za testiranje, a zatim je predstavljeno programiranje u Kotlinu uključujući tipove podataka, kontrolu toka, funkcije, lambda izraze i objektno-orijentisano programiranje.
Pregled Android Studioa uključuje opis područja kao što su prozori alatki, editor koda i alatka Layout Editor. Zatim je predstavljena arhitektura Androida i uključen je detaljni pregled dizajna Android aplikacija i korisničkih interfejsa upotrebom Android Studio okruženja.
Takođe su uključena poglavlja koja opisuju Android Architecture Components uključujući modele prikaza, upravljanje životnim ciklusima, pristup Room bazi podataka, navigaciju aplikacije, “žive” podatke i povezivanje podataka.
Takođe su opisane i naprednije teme kao što su namere, rukovanje ekranom osetljivim na dodir, prepoznavanje pokreta prstom, pristup kameri i reprodukovanje i snimanje video i audio zapisa. Ovo izdanje knjige takođe obuhvata štampanje, prelaze i skladištenje fajlova zasnovano na oblaku.
Detaljno su opisani i koncepti kao što je Material Design, uključujući upotrebu plutajućih komandnih dugmadi, Snackbara, interfejsa sa karticama, prikaza kartica, navigacionih fioka i palete sa alatkama koje se skupljaju.
Osim opisa osnovnih tehnika Android razvoja, knjiga takođe uključuje teme specifične za Google Play kao što su implementiranje mapa pomoću Google Maps Android API-ja, i slanje aplikacija na Google Play Developer Consoleu.
Ostale ključne funkcije Android Studioa 3.2 i Androida 9 takođe su opisane detaljno, uključujući Layout Editor, ConstraintLayout i ConstraintSet klase, ulančavanje ograničenja i barijera, obaveštenja o direktnom odgovoru i podrška za više prozora.

Detaljan opis

Pod pretpostavkom da već imate određeno iskustvo u programiranju i da ste spremni da preuzmete Android Studio, spremni ste za početak rada
- Učenje osnova Kotlin programiranja
- Razumevanje Android Architecture
- Upoznavanje Android Studio alatke Layout Editor
- Praćenje Android Architecture smernica
- Detektovanje dodira ekrana i pokreta prstom
- Upotreba Android Architecture Componenti
- Dizajniranje korisničkih interfejsa pomoću klase ConstraintLayout
- Implementiranje akcija, namera i servisa
- Izgradnja funkcije Instant App
- Slanje i primanje obaveštenja
- Implementiranje podrške Picture-in-Picture
- Poboljšanje otkrivanja aplikacije upotrebom funkcije App Link

Iz iste oblasti

Android programiranje: bez oklevanja
Dawn Griffiths, David Griffiths
korice/k000226d2b.jpg
Cena: 2.394 rsd
Kotlin: Um caruje
Dawn Griffiths, David Griffiths
korice/k000341d2b.jpg
Cena: 2.160 rsd
Raspberry Pi 3: od osnovnih do naprednih projekata
Prof Dr Dogan Ibrahim
korice/k000231d2b.jpg
Cena: 1.530 rsd

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd