InfoElektronika 132

Strana: 56 Format: A4 Masa: 146 g
Cena
430 rsd

Preuzmite:

081143-11.zip (-)

150408-11.zip (-)

Temperaturni indikator-program (-)

Foto-triger_program (-)

PCB-132 (√)

Ukratko
 • Hladno napajanje
 • Ulazak bez ključeva
 • Bar graf sa trideset dioda
 • Četiri kanala na dve arhitekture
 • Foto-triger
 • Mikrofonsko predpojačalo
 • Život u opasnoj zoni
 • Simulator prisustva
 • Temperaturni indikator za PC računar
 • Usmereni mikrofon
 • Neobičan časovnik sa kuglicom
 • Automatski pomerač zavesa
 • Merač stresa
 • Bežično osluškivanje bebe
 • Mrežni RS232
 • Jednostavan alat za savijanje žičanih provodnika
Detaljan opis

Hladno napajanje
Izvor napajanja u prekidaèkom modu
Switch Mode Power Supply Units (SMPSU-i) najèešæe se, zbog svoje kompleksnosti, prebrzo ostavljaju po strani. Ovaj èlanak predstavlja pregled SMPSU tehnologije i kratak tehnologija koje se najviše koriste, dok bi u praktiènom smislu trebalo da demistifikuje temu i ohrabri entuzijaste koji se bave elektronikom da zapoè­nu razvoj sopstvenih “switcher-a” ili barem da saznaju kako da za datu aplikaciju odaberu odgovarajuæu topologiju.

Ulazak bez ključeva
Muzička brava sa kodovima
Brave sa kodovima su korisne i praktične, pod uslovom da onaj koji želi da uđe, ne zaboravi kodove. U opremu ovakvih uređaja često spada i priključak za taster, koji otvara vrata i bez unošenja koda. Vodovi koji dovode do njega ne smeju biti pristupačni ni kod vandalskih napada. Ovde predstavljena brava sa kodovima nema takve sigurnosne propuste. Može da upravlja trima električnim bravama, a ključevi su naravno kodovi.

Bar graf sa trideset dioda
Praktično je to voltmetar sa lineranom skalom u obliku stuba od 30 svetlećih dioda (LED). Upotreba ovog uređaja može biti veoma raznovrsna. Kod mene uređaj služi za elektronsko podešavanje UKV-TV radio prijemnika, dok praktično meri napon na varikap diodama. Minimalni opseg merenja napona je od 0 do 3.75V. Moguće ga je proširiti do željenog opsega uz pomoć ulaznog otporničkog delitelja. Pošto je maksimalni napon na varikap diodama 33V, znači da nema problema pošto ulaz ide preko otporničkog delitelja.

Četiri kanala na dve arhitekture
sa XBee ili radio modulima nRF24
Jeftini ISM radio moduli su odlični za pravljenje jednostavnih igračaka na daljinsko upravljanje (RC) i drugih uređaja na daljinsko upravljanje koje ne rade ništa sem uključivanja i isključivanja prekidača i pokretanje par motora. Ukoliko je potrebno složenije upravljanje, naprimer kad se upravlja sa nekoliko servoa za kontrolu kormila aviona, dizalica, elerona i brašles motora dok se jednovremeno šalju podaci o položaju, Vaš jednostavni radio kontrolni sistem je suviše da kažemo ... suviše jednostavan.

 

Foto-triger
Blicevi uz pomoć ATM18 i Minimod18
Fotografija i elektronika obrazuju uspešan spoj. Ako želimo da osvetlimo neko brzo dešavanje velikom vremenskom rezolucijom, ne možemo zaobići blic sa nekom dobro promišljenom kontrolom. Omiljeni su snimci objekata u pokretu, ili na primer kap koja pada u vodu.

Mikrofonsko predpojačalo
sa profesionalnim specifikacijama
Magnetofoni su zastareli već vekovima, zamenjeni laptopovima koji poseduju "USB zvučnu karticu". Dok PC "linijski" ulaz obično nudi prihvatljive karakteristike, "mic" ulazi tipično imaju osrednje karakteristike što se tiče šuma i nivoa distorzije. Iznad svega oni nude samo mono signal i nisu pogodni za vezu sa profesionalnim mikrofonima sa balansnim izlazom koji često zahteva 48 V "fantomsko" napajanje. Ovde predlažem predpojačalo koje prevazilazi ove nedostatke i zadovoljava one koji poseduju "vrhunske" zvučne kartice.

Život u opasnoj zoni
Kako unapređenja u Ethernet tehnologiji omogućavaju sigurnu primenu u grubim okruženjima
Električna buka u životnoj sredini je “ubica” žičane komunikacije. Emisijom i sprezanjem komunikacione performanse mogu pretrpeti gubitak paketa podataka ili još gore, ometanje okolne elektronike. Čak i robusne tehnologije poput tradicionalnog Etherneta mogu pretrpeti uticaj buke, jer se primenjuju u izuzetno grubim okruženjima, kao što su automobilska i industrijska kontrola.

Simulator prisustva
Obeshrabruje provalnike
Članovi ’udruženja provalnika’ (deo roda ’lepljivi prsti’) imaju specifičnu interpretaciju ’ mog’ i ’tvog’ koju ne podržava javnost. Uvek se pojave nenajavljeni i kada dođe do toga, stvar koja ih najviše obeshrabruje je prisustvo pravih vlasnika kuće i svih stvari.

Temperaturni indikator za PC računar
Koristan i dekorativan!
Osim što ima i čisto funkcionalnu namenu, PC računar takođe predstavlja i statusni simbol. Za sve koje su posebno zainteresovani za PC računare, veoma je važno da uvek imaju po neki novitet za prikazivanje. A ukoliko još može da posluži nekoj korisnoj nameni, utoliko bolje.

Usmereni mikrofon
za nežne instrumente
U poređenju sa drugim instrumentima u orkestru usna harmonika čest nije dovoljno glasna. Ako odvrnete pojačalo rizikujete mikrofoniju. Ono što je potrebno je mikrofon sa visoko usmerenim odzivom.

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd