InfoElektronika 130

Strana: 56 Format: A4 Masa: 146 g
Cena
430 rsd

Preuzmite:

PCB-130.pdf (-)

Merenje kvaliteta vazduha-program (-)

Regulator za solarnu ćeliju-program (-)

Ukratko
 • Naponski regulator za 50W solarnu ćeliju
 • Modul DC-DC StepUp konvertora na 3.3V ili 5V i 5V ili 12V
 • Igl saveti i još ponešto (4)
 • Moderni izlazni stepen
 • Švajcarski PAJ
 • Napredna funkcionalna kontrola
 • Test auto akumulatora
 • Podesivo regulisano napajanje od 1,3 do 22V
 • Jednostavan uređaj za merenje kvaliteta vazduha
 • Tajmer za automatiku
 • Adapter za reprodukciju vokala na gitarskim i bas pojačalima
 • Uređaj za nalaženje modela aviona
 • Punjač litijumskih baterija zasnovan na BQ24103
 • LED termometar
Detaljan opis

Naponski regulator za 50W solarnu ćeliju
Za 12 V olovne akumulatore i 12-15 V solarne panele
Originalno namenjen malim meteorološkim stanicama, ovaj modul za regulaciju napajanja solarnog panela je idealan za sve druge primene sa malom potrošnjom. Autor je ,takođe, upotrebio za pobudu spoljnjeg LED osvetljenja sa vremenskim prekidačem.

Modul DC-DC StepUp konvertora na 3.3V ili 5V i 5V ili 12V
Predstavljamo vam modul DC DC konvertor koji na izlazu daje 3.3V ili 5V ili jednostavnom promenom čipa isti modul ima na izlazu 5V ili 12V. Veličina izlaznog napona se menja promenom pozicije džampera na SEL pinu.  Čipovi u modulu su visokoefikasni step up DC/DC konvertori proizvođača Linear Technology sa oznakom LT1300 i LT1301.

Igl saveti i još ponešto (4)
Brzi dizajn u Iglu
Ovog puta pokrivamo net klase i pravila projektovanja za brzi dizajn. Da li ste znali da se Igl može upotrebiti za brzi dizajn? Pogledajmo kako upotrebiti net klase i pravila projektovanja veza (rutiranje) diferencijalnih vodova po dužini.

Moderni izlazni stepen
Pojam hibridnog stepena označava princip električnih kola kod kojih je pobudni stepen sa tranzistorima a izlazni stepen sa cevima. Isto tako je moguće i obratno. Pobudni stepen sa cevima i izlazni stepen sa tranzistorima kod koga nema izlaznog trafoa pri čemu je uređaj kompaktan i rasipanje toplote manje. Ušteda na izlaznom transformatoru donosi zaista finansijsku prednost ali veličina hladnjaka za izlazne tranzistore snage i više napora od strane napajanja ukidaju te prednosti. Dakle, trebalo bi proniknuti koje prednosti ili nedostaci postoje u konstrukcionom principu, a da bi se došlo do upotrebljivog koncepta koga je moguće napraviti.

Švajcarski PAJ
Švajcarski vojni nožić za Raspberry Pi
Raspberi Pi, kompjuter na pločici je lansiran u proleće 2012 i sada - četiri godine kasnije - još uvek je ekstremno popularan. Fondacija Raspberi Paja se ne odmara se na lovorikama već nas drži zauzetim nadgradnjama i izbacila je treću verziju prošlog februara. Jedna od stvari koja je sigurno doprinela popularnosti Raspberi Paja je njegov GPIO konektor sa 40 izvoda koji omogućava veoma lako povezivanje sa novo napravljenim modulima. Osećamo se izazvanim.

Napredna funkcionalna kontrola
Proširite vidike pomoću novih 8-bitnih MCU periferijskih uređaja
Postoji nova generacija 8-bitnih mikrokontrolera koja donosi novi nivo fleksibilnosti dizajna kroz integraciju “periferijskih uređaja nezavisnog jezgra”. Ovi podesivi periferijski uređaji, kao što je jednostavni digitalni tajmer ili kompleksno AC/DC napajanje u kombinaciji sa integrisanom analognom inteligencijom, pružaju uravnotežena rešenja i rešenja po meri za mnoge izazove dizajna. Dok tradicionalni 8-bitni MCU imaju nedostatke, ovi novi 8-bitni mikrokontroleri rade ono što drugi ne mogu.

Test auto akumulatora
Sa pet tranzistora
Iako savremeni automobili imaju čitav niz tehnikalija i elektronskih noviteta na instrument tabli, jednostavan prikaz stanja auto akumulatora nije prisutan. Uz pomoć malog kola sa nekoliko tranzistora i LED možete to sami napraviti.

Podesivo regulisano napajanje od 1,3 do 22V
Želite li regulisano napajanje koje odgovara Vašoj aplikaciji? Ovo podesivo napajanje je malo, lako se pravi i može se prilagoditi da radi kao potpuno regulisano napajanje u opsegu od 1,3 V do 22V sa strujom do 1A. Postoji mnogo integrisanih kola sa fiksnim regulatorima napona i najčešće su sa izlazima 5V, 6V, 8V, 9V, 12V i 15V. Šta ako želite napon koji se ne slaže sa ovim standardnim tipovima napajanja ili  želite da jednostavno da imate mogućnost lakog podešavanja izlaznog napona? Podesivi regulator je odgovor - jedini koje se može podesiti do tačnog napona koji zahtevate.

Jednostavan uređaj za merenje kvaliteta vazduha
Zagađenje vazduha i briga o kvalitetu vazduha nije nešto novo. Žalbe su zabeležene još u 13 veku kada se počeo koristiti ugalj za industrijske namene u Londonu. Od sredine 19 veka atmosfera u većini britanskih gradova je stalno bila zagađena ugljenim dimom u toku zime praveći ozloglašenu smešu magle i dima poznatu kao smog. Danas se težište pomerilo sa zagađenja od strane industrije prema emisiji gasova iz motornih vozila.

Ostalo
Tajmer za automatiku
Adapter za reprodukciju vokala na gitarskim i bas pojačalima
Uređaj za nalaženje modela aviona
Punjač litijumskih baterija zasnovan na BQ24103
LED termometar

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd