Infoelektronika 119

Masa: 146 g
Cena
350 rsd

Preuzmite:

Oprema za fotografisanje u 360 stepeni (-)

Hiperaktivna LED novogodišnja jelkica (-)

PCB-119 (√)

Raspberry Pi i Python za pocetnike-1 (-)

Raspberry Pi i Python za pocetnike-2 (-)

Ukratko
  • Oprema za fotografisanje u 360 stepeni
  • 10-bitni merac napona sa ATMEGA8
  • Hiperaktivna LED novogodišnja jelkica
  • Raspberry Pi i Python za pocetnike (1)
  • Gitarsko pojačalo 40W74-2
Detaljan opis

Oprema za fotografisanje u 360 stepeni
Prijatelj koji ima zanatsku radnju me je zamolio da mu napravim uredaj kojeg ce koristiti za pravljenje fotografija svojih proizvoda u 360 stepeni. Takva fotografija je ustvari animacija sastavljena od niza fotografija jednog proizvoda pravljenih iz svih uglova. To znaci da nam je potreban uredaj koji ce kontrolisano rotirati neki proizvod i praviti fotografije u ravnomjerno rasporedenim intervalima...

Grejac vode za ptice
Sa 2N3055
Veliki broj ljudi voli da razlicitim semenjem ili komadima hleba nahrani ptice u svojoj bašti. Medutim, cesto se zaboravlja cinjenica da je ovim životinjama takode potrebna i voda. A kada je temperatura ispod nule, veoma je teško naci izvor vode za pice. To se može rešiti elektronskim grejacem vode za ptice, kako bi naši pernati prijatelji, cak i na temperaturama ispod nule, mogli da nastave da pijuckaju svoju vodu.
   
Aspekti projektovanja hi-end kucne i profesionalne audio opreme
Hi-end kucna i profesionalna audio oprema predstavljaju specijalizovana tržišta na kojima kljucnu ulogu imaju kvalitet i performanse, te stoga imaju veliku korist od talentovanih i strastvenih projektanata koji se koncentrišu na postizanje što kvalitetnijeg zvucnog doživljaja.
Da bi se postigle što bolje performanse hi-end audio aplikacija, projektanti cesto koriste rešenja koja se oslanjaju na diskretnim komponentama, a potom primenjuju steceno znanje za fino podešavanje radio uredaja do željenog nivoa performansi.

10-bitni merac napona sa ATMEGA8
Sa digitalnim LED panelom i automatskim odredivanjem opsega
Za potrebe našeg izvora napajanja, neophodna je skala od 102.3 V. Najmanja vrednost bi bila 100 mV. Medutim, prilikom merenja napona od svega (na primer) 10 V, rezolucija od 100 mV bi bila previše gruba.
Upravo zbog toga došlo se na ideju da postoje dva opsega na meracu. Mogao bi da se vrši izbor izmedu dva rezistivna delioca na ulazu, za dobijanje skale od 10.23 V, ili skale od 102.3 V. A kada vec postoje dva delioca, zašto se ne bi omogucio automatski izbor izmedu ove dve skale. To mi je zadalo izazov da ucinim nešto neobicno analogno sa AVR kontrolerom, pa sam se odlucio na taj potez.

Hiperaktivna LED novogodišnja jelkica
Sa detaljnim svetlosnim efektima i mogucnošcu uparivanja dve jelkice
U današnje vreme postalo je gotovo nezamislivo nekorišcenje elektronike, cak i kada je rec o novogodišnjoj dekoraciji. Dok smo ranije morali da se zadovoljimo nizom majušnih, krhkih sijalica, koje bi u najboljem slucaju treperile, danas imamo izbor izmedu razlicitih tipova LED osvetljenja sa ugradenim svetlosnim efektima. Ali, kao pravi entuzijasticni hobi elektronicari, možemo, naravno, napraviti sopstveni uredaj koji je bolji i detaljniji, kao što je slucaj sa ovom novogodišnjom jelkicom koja, sa 56 LED dioda, može da prikazuje raznovrsne razlicite svetlosne efekte u trajanju od cetrdeset i pet minuta.

Jednostavan LiPo-punjac
za 2 ili 3 celije
Litijumskepolimer baterije postaju sve više uobicajene u novoj elektronskoj opremi. One su superiorne i po brzini i po težini u poredenju sa NiCd i NiMH baterijama. Medutim, metod punjenja za LiPo celije je potpuno razlicit u odnosu na druge tipove baterija. U ovom clanku, predstavljamo jednostavan, ali efikasan punjac za ovaj tip baterije.

Raspberry Pi i Python za pocetnike-1
download: 1 2
U seriji clanaka, koje pripremam moci cete da procitate, kako napisati program u programskom jeziku Python tako, da bi npr. LCD prikljucen na Raspi prikazovao tekst. Ili da biste s Raspy upravljali sa uredajima u svom stanu, ukljucivali/ iskljucivali releje i slicno. Kad jednom naucite da upotrebljavate Python, mogucnosti upotrebe Raspi (koja je pored toga vrlo snažna ploca) su vrlo velike. Samo na Googlu pogledajte, koliko cete pronaci sajtova, ako ukucate Raspberry Pi...

Gitarsko pojačalo 40W74-2
High-end Cevna Pojacala 2
Gitarska pojacala cine veoma specificnu grupu cevnih pojacala. Njihov glavni zahtev nije da imaju ravnu frekventnu karakteristiku, niti da imaju malo izoblicenje. Gitarsko pojacalo je i samo muzicki instrument ciji ce se zvuci stvarati i izobliciti. U ovom poglavlju raspravljacemo o cevnom pojacalu sa povecanom kontrolom zvuka i specijalnim dugmetom koji dozvoljava kontinuirano podešavanje prigušivanja zvucnika izmedu pentode i triode.

Pravilno mešanje izlaza RGB led dioda
Graficki umetnici žele da stvore odgovarajuce i tacne kombinacije boja kako bi na najbolji moguci nacin predstavili svoje delo i održali identitet svog brenda. Medutim, tacno predstavljanje boja na razlicitoj opremi i medijima i dalje predstavlja veliki izazov.

Ostalo:
Solarna bubica
FM Predajnik 4W
Samonapajajući namotaj za rekuperciju rasute energije kod DC/DC pretvaraca
Lako postavljanje SMD komponenti
Stereo pojacavac 2 x 40 W

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd