Infoelektronika 118

Masa: 146 g
Cena
350 rsd

Preuzmite:

PCB-118 (√)

Kontroler brzine okretanja kulera (-)

Arduino 3b (-)

Adapter telefon-u-VOIP pod Linuxom (-)

Ukratko
  • 555 audio pojačavač u klasi D
  • Adapter telefon-u-VOIP pod Linuxom
  • RaspyPlay 3
  • Senzori komuniciraju sa Android telefonima
Detaljan opis

555 audio pojačavač u klasi D
Nova upotreba starog znanca
Proslavljeno "555" integralno kolo je originalno razvijeno kao tajmer, ali je tokom godina ova komponenta upotrebljena u svakojakim drugim aplikacijama, uključujući i pojedine koje tvorci kola nisu ni mogli da zamisle. Ovaj članak opisuje mali stereo audio pojačavač u klasi D, napravljen na osnovu oscilatora i modulacije u kolu 555. Zahvaljujući jednostavnom dizajnu kola, moguće ga je bez mnogo muke napraviti u sopstvenoj režiji.
   
Adapter telefon-u-VOIP pod Linuxom
Brz recept: dodajte PIC, SLIC, Asterisk, Linux i FXS. Bez telefonskog računa.
Ovaj projekat otvorenog hardvera i softvera predstavlja interfejs sa USB konekcijom, koji povezuje Voice-over-IP (VoIP) sistem na analogni telefonski uređaj ili sličnu opremu. Glavna ploča radi pod Linuxom, koristi poznati Asterisk IP PBX softver, a omogućava upotrebu fiksnog telefonskog aparata za povezivanje na VoIP svet.

RaspyPlay 3
Uređaj je namenjen za HiFi reprodukciju iz FLAC, ALAC, MP3, WMA ili sa Web radio Stream’a. Karakteristike izlaza spadaju u HiEnd klasu. Verujemo da će audiofili biti ipak malo rezervisani oko odluke, međutim za novac koji je potrebno uložiti da bi se izradio ovakav plejer smatramo da je kvalitet reprodukcije apsolutno zadovoljavajuć.

Senzori komuniciraju sa Android telefonima
U prethodnom članku predstavili smo skup alata za rad sa Androidom i Arduino Mega ADK pločom. Sada ćemo otići korak dalje u tom procesu, sa namerom da vam pokažemo kako da na telefonu očitate vrednosti iz senzora povezanih sa Arduinom. Sa svim razvojnim alatima na raspolaganju, pokretanje koda u vašem telefonu i ostvarivanje komunikacije sa vašom Arduino pločom biće veoma jednostavno. Možete početi i sa primerima koji su priloženi uz ADK biblioteke!

Efikasan sistem napajanja preko Eternet kabla (PoE) smanjuje troškove
Napajanje preko Eterneta (PoE) definisano je standardom IEEE802.3at i to je metod koji bezbedno prenosi podatke i napajanje preko jednog CAT-5 Eternet kabla. Ovo postaje sve popularniji način napajanja mrežnih uređaja zbog fleksibilnosti koja omogućava da se uređaj instalira na skoro svim mestima bez ograničenja u blizini naizmeničnih vodova napajanja ili bez zahteva posebnog projektovanja razvoda i instalacije mrežnog napajanja.

Razlika između HDMI i displej porta
HDMI (High Definition Multimedia Interface) i Displej port su moderni serijski interfejsi za prenos digitalnog videa sa jednog uređaja na drugi putem kablova. Zamenjuju stare analogne interfejse kao što su VGA, Svideo i RGB. Od svih interfejsa visoke rezolucije audio i video signala (HD) sa velikim brojem podataka se očekuje velika brzina prenosa. Oba navedena interfejsa, HDMI i Displej port, su digitalni interfejsi velikih brzina ali se razlikuju u nekoliko važnih aspekata (vidi tabelu). HDMI se uglavnom koristi za opremu potrošačke elektronike dok se Displej port koristi primarno za računare i periferije video konekcija.

Prednja i zadnja LED svetla
za motocikle, skutere i mopede
Svetleće diode (LED) se sve više koriste na vozilima, zamenjujući standardne svetiljke jer su energetski efikasnije i imaju mnogo duži očekivani vek trajanja. U ovom članku opisujemo jednostavno zadnje svetlo koje je dizajnirano specijalno za motocikle, skutere i mopede.

Merenje temperature automobilskog motora
Pažnja koja se posvećuje vrlo važnom podatku o stanju motora, njegovoj temperaturi, u mnogim tipovima vozila je zabrinjavajuća. Umesto instrumenta sa pokretnim kalemom u tim vozilima je ugrađen optički indikator koji reaguje tek kada se moto pregreje, a tada je već kasno.

Podizanje osećaja dodira na viši nivo
Od pojave ekrana osetljivih na dodir tehnologija veze između čoveka i ekrana je stalno i brzo rasla da bi izašla u susret očekivanja kupaca koja su bila sve veća i veća. Projektovani kapacitivni ekrani detektuju komandu bez dodira i danas omogućavaju detekciju višestrukog dodira i gesta kod većine pametnih telefona i tableta tako da korisnici to očekuju i od drugih uređaja.
Ipak pametni telefoni imaju iza sebe značajnu snagu moćnih procesora što se ne može primeniti na svaki hardver, softver ili zbog same cene. Primena na panelima, jednostavnim tastaturama ili termostatima, konzolama za igru (gamepad), daljinskim upravljačima ili elektronskim satovima i narukvicama je praktično, značajno različita što se tiče vremena odziva, rezolucije i cene. Za to je ključna fleksibilnost pri optimizaciji dizajna ukoliko želimo da uspešno preselimo ove osobine na drugu grupu tržišnih proizvoda (vertikalno širenje tržišta).

Ostalo
Optički detektor dima
Generator visokog napona
PIC detektuje smer rotacije
TurboCap™ SMPS kondenzatori
Kontroler brzine okretanja kulera
Dojavljivač vode

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd