Infoelektronika 116

Masa: 146 g
Cena
350 rsd

Preuzmite:

Elektronsko pitanje - odgovor (-)

PCB-116 (√)

Ukratko
 • Vrhunski izlazni stepen za aktivne zvučnike
 • Komparatori sa integrisanim kolom 555
 • IO Modul
 • VDV100 - Izlazni Pojačavač
 • FM predajnik
Detaljan opis

Vrhunski izlazni stepen za aktivne zvučnike
Aktivni zvučnik jeste da je skuplji u odnosu na svog pasivnog brata, međutim poseduje jasne audiotehničke, a time i zvučne prednosti. Da bi se taj utrošak održao u granicama, razvijen je nekomplikovan modul izlaznog stepena. Pored odgovarajuće aktivne frekventne skretnice, u jednu zvučnu kutiju možete ugraditi dva, tri, ili četiri takva modula (u zavisnosti koliko zvučnika koristite) i napajati ih putem jedne mrežne jedinice.    

Komparatori sa integrisanim kolom 555
Integrisani tajmer 555 najčešće se koristi kao monostabilni ili kao astabilni multivibrator. Ne verujem da neko poseže za 555com kada mu je potreban komparator sa ekstremno velikim histerezisom. A ovo popularno kolo je kao stvoreno za to.

IO Modul
Svi koji su imali potrebu da razviju neki uređaj su se susreli sa problemom manjka ulaznoizlaznih priključaka u smislu upravljanja nekim uređajemčitanjem stanja nekog senzora i sl. Problem je posebno izražen kod alarmin naprava, kontrolera i sličnih uređaja iz svakodnevnoga života. Pitanje je kako to izbjeći?Prije izvjesnog vremena sam radio na razvoju naprave koja može raditi nekoliko različitih funkcija a jedan od uslova je bio i taj da se broj ulaznih i izlaznih signala može mijenjati do vrlo velikog broja pri čemu mogu međusobno biti udaljeni i više stotina metara. Nimalo lagan zadatak, posebno ako ste pritisnuti i kratkim vremenskim rokom za izradu istog.Noviteti u Microchipovoj PIC32 porodiciUkoliko bi morali da izdvojimo jednu karakteristiku koju sve moderne komponente teže da ispolje nezavisno od krajnje aplikacije to bi sigurno bila brzina odziva. Sposobnost da se reaguje "momentalno" je, naravno, samo iluzija, kreirana usled brzine kojom je mikroprocesor u stanju da reaguje na neki događaj.

Model jednofaznog transformatora
zasnovan na strujnonaponskoj karakteristici praznog hoda
U ovom radu opisana je realizacija modela električnog transformatora zasnovanog na nelinearnoj strujnonaponskoj karakteristici praznog hoda. Rezultati simulacije upoređeni su sa rezultatima koji su dobijeni eksperimentom u Laboratoriji za električne mašine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Dodatna verifikacija predloženog modela urađena je harmonijskom analizom struje praznog hoda.

VDV100 - Izlazni Pojačavač
Savremena Highend Cevna Pojačala zasnovana na torusnom izlaznom transformatoru
Ovaj pojačavač, prvobitno konstruisan 1987, koristi četiri EL34. Široki frekventni odziv i visok damping faktor su postignuti neobičnom vezom izlaznog transformatora, u kombinaciji sa lokalnom povratnom spregom. Obrtač faze i pobudno kolo su složeniji u poređenju sa prethodnim rešenjima. Prezentujem Vam originalnu verziju, i modifikacije koje su nastale kasnije tokom godina.

Zaštita kola u sistemima za AC LED osvetljenje
Uparivanje polimerske komponente sa pozitivnim temperaturnim koeficijentom i metaloksid varistorom, predstavlja potpuno prepodesivo i koordinisano rešenje za zaštitu kola u sistemima za AC LED osvetljenje.
U poslednjih nekoliko godina došlo je do velikih napredaka u LED tehnologiji po pitanju cene, performansi i proizvodnih procesa. Očekuje se da će se daljim unapređivanjem, na čemu se uveliko radi, doći do eksponencijalnog rasta na tržištu LED osvetljenja. Jedna od najsvežijih komercijalnih novina na tržištu jeste porodica visokonaponskih svetlećih dioda (AC svetleće diode), koje su u stanju da se napajaju direktno iz mrežnog napona, bez potrebe za upotrebom ACDC konvertora.
Sistemi za AC LED osvetljenje nude visoku opštu pouzdanost sistema. Međutim, kao i u drugim aplikacijama LED osvetljenja, zaštita od pregrevanja izazvanog tranzijentima veoma je važan aspekt prilikom projektovanja. U ovom članku osvrnućemo se na strategije zaštite kola koje mogu pomoći u sprečavanju pregrevanja u sistemima AC LED osvetljenja.

Ostalo:

 • Novosti iz sveta elektronike
 • Soft start za halogene sijalice
 • FM predajnik
 • LT8614 Sinhrono prekidačko napajanje za spuštanje napona
 • Merni filter za D klasu pojačala
 • Elektronsko pitanje – koja komponenta nedostaje? (odgovor)

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd