Infoelektronika 114

Masa: 146 g
Cena
350 rsd

Preuzmite:

arduino-2 (-)

pcb-114 (√)

Ukratko
  • Q-Watt audio pojačavač
  • 4G – LTE Tehnologija
  • Magnetometar
  • Upravljanje potrošačima
Detaljan opis

Q-Watt audio pojačavač
Mnogo snage, a malo distorzije
Imamo dobre vesti za sve audio entuzijaste: ponosno predstavljamo još jedno potpuno analogno kolo razvijeno u potpunosti pod okriljem Elektora. Uprkos jednostavnom dizajnu ovog pojačavača audio snage, sa svega jednim parom tranzistora u izlaznom stepenu, QWatt je u stanju da ostvari preko 200 kvalitetnih vati sa 4 oma, a pri tom je distorzija na izuzetno niskom nivou zahvaljujući upotrebi specijalnog audio drajverskog integralnog.

4G – LTE Tehnologija
Četvrta generacija mobilnih bežičnih sistema (4G) već duže vreme predstavlja oblast od velikog interesovanja. Uzimajući u obzir veću potražnju za mobilnim širokopojasnim uslugama sa većim protocima, kao i kvalitet usluge, započeta su dva paralelna projekta unapređenja sistema treće generacije (3G), projekat dugoročna evolucija (Long Term Evolution LTE) i evolucija arhitekture sistema (System Architecture Evolution SAE). LTE tehnologija predstavlja verovatno najsloženiji bežični sistem ikada razvijen. To uključuje karakteristike koje pre toga nisu mogle biti ekonomski realizovane.

Savremeni 32bitni mikrokontroleri: Deo 3
U prethodna dva dela je bilo reči o periferijama PIC32 mikrokontrolera i sada možete i projektovati jednostavne uređaje. Kao što ste mogli videti, sam rad sa mikrokontrolerima nije težak, uz poznavanje principa rada istog. Naravno, postoje i platforme koje omogućavaju da pišete programe bez poznavanja arhitekture mikrokontrolera, ali ... gde je tu zabava? U ovom tekstu neće biti novih periferija, već će se na osnovu naučenog koristiti zahtevi za prekide i videćete napredne koncepte rada sa mikrokontrolerima. Izuzetno su važni, tako da je ceo jedan deo dodeljen skoro ceo njima.

Magnetometar
koji detektuje čak i najmanje promene
Kolo opisano u ovom članku je veoma osetljivo na promene u magnetnom polju. Može se koristiti za detektovanje zemljotresa, ali takođe može služiti i kao alarm za automobile, ili za sprečavanje krađe. Sklapanje uređaja je prilično jednostavno, a koriste se isključivo standardne komponente.

Upravljanje potrošačima
Prije izvjesnog vremena dobio sam zanimljiv prijedlog, projektovati sklop koji će uključivati sijalicu u spavaćoj sobi malim naponom, reda desetak volti i istovremeno na osnovu sijalice uključivati i ostala trošila u sobi. Kako je do prekidača povučen trožilni vod, mora biti prilagođen toj instalaciji ili bolje rečeno, situaciji.
Sam sklop je trebao biti malih dimenzija, da se može ugraditi u kućište 2 automatska osigurača i ono najbitnije, bez mikrokontrolera.
Reklo bi ste, sve najgore se sastalo na jednome mjestu. Iako je kada se sada pogleda električna shema sklop jednostavan, sam razvoj baš i nije bio. No kako sa onim što je meni određeno vrijeme predstavljalo malu noćnu moru ne namjeravam mučiti druge, opisaću električnu shemu i sam princip rada.

Arduino kurs (2)
Deo 2: očitavanje udaljenih senzora putem GSM/GPRS
U ovom nastavku ćemo se pozabaviti mogućnostima koje nam nude GSM i GPRS komunikacioni protokoli. Povezaćemo koncepte kao što su „Interneta stvari“ (Internet of Things, IoT) ili „Mašina ka mašini“ (M2M), kako bismo razumeli šta sve možemo samostalno postići za veoma kratak vremenski period.

Daljinsko upravljanje fontanom
II deo
Jedan od najboljih načina da se opustimo je simulacija žubora vode uz pomoć dobre poznate fontane. Ali mi ovde nećemo pričati o maloj kućnoj nego o jednoj drugoj fontani koja bi svojom lepotom i treba reći veličinom mogla da krasi i mnoge javne objekte. Osnovna priča će biti oko jednog od načina daljinskog upravljanja i stvaranja još boljih efekata sa upotrebom jeftinog mikrokontrolera i gomile delova koji su bespotrebno stajali na policama.

Ostalo

  • Mini stroboskop
  • Kvarc-kristal generator
  • Elektronski osigurač
  • Automat za osvetljenje garaže
  • Rešenje za prikupljanje energije sa baterijskom rezervom

NASLOV ...

Naslov
Autor
Cena: 12.356 rsd


USPEŠNO DODATO U KORPU


 
KORPA:
- Artikala: 0
- Iznos: 0 rsd